Ce reprezintă certificatul ELECTRONIC COVID-19?

Ce reprezintă certificatul ELECTRONIC COVID-19?
Data publicarii: 21 Decembrie 2021
Data actualizare: 21 Decembrie 2021
Proiectul de lege ce privește introducerea certificatului electronic COVID-19 ar putea fi trecut prin Parlament prin asumarea răspunderii Guvernului, în condiţiile în care acesta trebuie să intre în vigoare cât mai repede.  

Conform News.ro. acesta prevede că angajatorii din sectorul public şi privat să solicite personalului cu care îşi desfăşoară activitatea certificatul ELECTRONIC COVID-19 la intrarea la locul de muncă, în cazul înregistrării unei creşteri săptămânale a numărului de cazuri confirmate la nivel naţional, pe parcursul a trei săptămâni consecutiv.

De certificat vor beneficia atât cei vaccinaţi, fie cu doză completă fie cu cel puţin o doză, dar şi persoanele care se vor testa cu PCR sau test antigen. În proiect se mai prevede că cei care nu vor putea prezenta certificatul vor avea rapoartele de muncă suspendate, fără plata salariului.

Proiectul de lege prevede că certificatul, care nu se mai numeşte verde ci ELECTRONIC COVID-19, se activează doar la atingerea unei anumite incidenţe în infectarea cu noul coronavirus.
 

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!