Ce se întâmplă cu planeta Pământ având în vedere pandemia de coronavirus?

Ce se întâmplă cu planeta Pământ având în vedere pandemia de coronavirus?
Citeste mai mult despre: pamant, izolare, pandemia de coronavirus,
Data publicarii: 06 Aprilie 2020
Data actualizare: 08 Mai 2020
Zborurile s-au redus drastic, trenurile abia mai circulă, iar ora de vârf a traficului a dispărut. Lumea s-a schimbat drastic din cauza pandemiei de coronavirus. 

Potrivit seismologilor, această reducere drastică a circulației oamenilor a determinat Pământul să vibreze substanțial mai puțin. Planeta nu se mai mișcă, nu se mai zguduie, efectiv.  

Thomas Lecocq, geolog și seismolog la Observatorul Regal din Belgia, a observat că Bruxelles se confruntă cu o reducere de 30 până la 50 la sută a zgomotului seismic ambiental de când a început starea de izolare din cazuza coronavirusului, după cum relatează CNN.

Asta înseamnă că datele colectate de seismologi devin mai exacte, capabile să detecteze chiar și cele mai mici vibrații, în ciuda faptului că multe dintre instrumentele științifice utilizate astăzi sunt în apropierea centrelor orașelor.

„Se primește un semnal cu mai puțin zgomot, care permite obținerea unor  informații  mai precise din aceste evenimente”, a declarat Andy Frassetto, un seismolog din cadrul Instituțiilor de Cercetare Incorporate pentru Seismologie din Washington DC.

Cercetătorii din Los Angeles și din Londra, Marea Britanie, au observat o tendință similară.

Cu toate acestea, seismologii care colectează date de la stații  spațiale îndepărtate s-ar putea să nu sesiseze încă o schimbare, potrivit Nature.

În loc de concluzie, o scădere semnificativă a zgomotului seismic arată că facem cel puțin un lucru bun în timpul pandemiei actuale: faptul că rămânem în siguranța propriilor case în timp ce așteptăm ca virusul să fie învins. 

Foto: Shutterstock

Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 7
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies