EURO 2020 | Cristiano Ronaldo a provocat daune de miliarde de dolari sponsorului Coca-Cola cu un gest simplu

EURO 2020 | Cristiano Ronaldo a provocat daune de miliarde de dolari sponsorului Coca-Cola cu un gest simplu
Cristiano Ronaldo, printre favoriții fanilor la EURO 2020. FOTO: Getty Images
Citeste mai mult despre: Euro 2020, Coca-Cola, Cristiano Ronaldo,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Iunie 2021
Data actualizare: 16 Iunie 2021
E cunoscut pentru stilul său de viață sănătos, însă un gest aparent inofensiv și bine intenționat a provocat pierderi de miliarde unuia dintre sponsorii principali ai EURO 2020. Cristiano Ronaldo a uimit la conferința de presă de dinaintea partidei cu Ungaria. 

Coca-Cola a înregistrat daune de 4 miliarde de dolari la scurt timp după gestul unic al lui Cristiano Ronaldo. Vedeta Portugaliei a mutat cele două sticle de suc de la masa unde se desfășura conferința de presă dinaintea meciului cu Ungaria, replicând că preferă apa.

Gestul său, lăudat de internauți, a provocat însă un șoc pe piețele financiare. Acțiunile Coca-Cola au scăzut pe loc de la 56,1 dolari/unitate, la 55,22 dolari/unitate. Scăderea, aparent mică, a provocat sponsorului daune de 4 miliarde de dolari. La sfârșitul zilei, valoarea acțiunilor a urcat la 55,44 de dolari/unitate, însă a fost mai mică decât cea înregistrată la începutul zilei.

Vezi VIDEO mai jos!

Reprezentanții Coca-Cola au precizat că fiecare este liber să aibă preferințe în materie de băuturi răcoritoare. Aceștia nu au blamat gestul lui Ronaldo, însă au revenit cu lămuriri.

Alături de Coca-Cola și Coca-Cola Zero, jucătorii primesc apă atunci când se prezintă la conferințele de presă”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Gestul lui a fost lăudat de fani, însă unii au sesizat, pe bună dreptate, că în trecut a apărut în reclame pentru un brand concurent. 

Portugalia a învins Ungaria în primul său meci la EURO 2020, urcând pe primul loc în grupa F. Ronaldo a marcat două goluri, devenind jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise la EURO (11).

Fotografii: Getty Images/YouTube

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies