Garry Kasparov, dezvăluiri despre următoarele mișcări ale rușilor: „Asta vrea Putin! N-ar trebui să obțină”

Garry Kasparov, dezvăluiri despre următoarele mișcări ale rușilor: Asta vrea Putin! N-ar trebui să obțină
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 08 Martie 2022
Data actualizare: 19 Iunie 2022
De la începutul războiului din Ucraina și până astăzi, cel mai vehement contestatar al lui Vladimir Putin și al armatei din Rusia este, fără doar și poate, Garry Kasparov.

Marele șahist scrie zilnic pe Twitter mesaje despre război, despre cum ar fi putut fi oprit Vladimir Putin și despre ce mișcări urmează să facă liderul rus.

„Dacă se impuneau o parte din sancțiuni acum șase luni, războiul ar fi fost prevenit. Asta e cu adevărat tragic. Dacă se trimiteau arme către Ucraina și Vladimir Putin era sancționat, ar fi fost un mesaj clar. Din păcate, nu s-a făcut! Sunt curios ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin din iunie. De ce americanii nu l-au convins pe Vladimir Putin că un război l-ar fi costat scump? Din păcate, Europa este în fața Statelor Unite în ceea ce privește sancțiunile. Europa face mai multe. Germania conduce, iar alte țări îi urmează exemplu. Mă așteptam ca Statele Unite să facă mai multe. Ceea ce trăim acum e un genocid. Vladimir Putin a eșuat în a prelua controlul Ucrainei în 2-3 zile, iar acum atacă civilii în mod intenționat. Este o campanie a terorii și se intensifica. Întrebarea pentru Statele Unite și europeni este: Sunteți dispuși doar să priviți? Sunteți gata să acceptați că sute de mii de ucraineni vor muri? Asta vrea Vladimir Putin. Nu poate câștiga războiul, nu poate ocupa țara, așa că o va distruge. Și, din păcate, are resurse. Aș vrea să adresez mai multe întrebări legate de răspunsul și acțiunile Statelor Unite. Sunt mult mai slabe decât promisiunile curajoase făcute de Casa Albă și de Administrația Biden. Ceva nu se leagă și e nevoie să aflăm adevărul. Pare că mereu e o prăpastie între promisiunile făcute de Casa Albă și acțiuni. Explicațiile pentru întârzierile reacțiilor Marii Britanii sunt evidente: decenii de corupție și o mulțime de ruși au bani acolo. SUA poate își dorește altceva de la Rusia, dar nu va fi gratis. Merităm răspunsuri. Vladimir Putin nu ar trebui să obțină concesii din partea SUA cu privire la Ucraina pentru nimic în lume. Trebuie să fie oprit, iar mafioții lui trebuie să știe asta”, a scris recent Garry Kasparov pe Twitter.

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!