Imagini senzaționale cu ”Stâlpii Creației”, surprinse recent de NASA

Imagini senzaționale cu  Stâlpii Creației , surprinse recent de NASA
Citeste mai mult despre: NASA, Stalpii Creatiei,
Data: 15 Aprilie 2020
Nebuloasa ”Vultur” este un loc cu totul şi cu totul special din Univers, conţinând spectaculoşii "Stâlpi ai Creaţiei" - o regiune în care se formează noi stele, conform NASA.

Această imagine nouă, compusă din fotografii obţinute de Telescopul Hubble, în spectrul vizibil al luminii, prezintă zona din jurul Stâlpilor Creaţiei aflată la aproximativ 7.000 de ani lumină de Terra. Imaginea, obţinută cu filtre speciale pentru a scoate în evidenţă gazele şi praful interstelar, surprinde nebuloasa inundată de o ceaţă albastru-verzuie, ceaţă ce este străpunsă ici şi colo de strălucirea unor stele.

Citește și: Ce se întâmplă cu planeta Pământ având în vedere pandemia de coronavirus?

Observaţiile făcute indică faptul că 219 dintre sursele de raze X din Nebuloasa Vultur sunt stele tinere în curs de formare, înconjurate încă de discul de praf şi gaze din care s-au aprins, iar 964 sunt stele tinere care nu mai au astfel de discuri în jurul lor.

În timp, după aprinderea unei noi stele, discul de praf şi gaze ce o înconjoară este spulberat complet de acţiunea vântului stelar. În unele cazuri, din materia rămasă se formează noi planete. 

Descoperită în 1745, de astronomul elvețian Jean-Philippe Loys de Cheseaux, nebuloasa ”Vultur” măsoară 70 pe 55 de ani lumină, în timp ce structura ”Stâlpii Creației” are patru pe cinci ani lumină. 

Foto: NASA, ESA/Hubble and the Hubble Heritage Team  

FULLSCREEN
Imagini senzaționale cu ”Stâlpii Creației”, surprinse recent de NASA
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO