O nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită! Cât este de periculoasă?

O nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită! Cât este de periculoasă?
Data publicarii: 04 Ianuarie 2022
Data actualizare: 04 Ianuarie 2022
Potrivit Wales Online, care citează The Express, o nouă variantă îi îngrijorează pe oamenii de știință în urma unui focar din sudul Franței.

Doisprezece pacienți din regiunea franceză au fost până acum testați pozitiv pentru tulpină, tulpină care a prezentat o „combinație atipică”, relatează Express.

Primul caz s-a întors dintr-o călătorie în Camerun, astfel că noua variantă ar fi putut avea originea în țara africană.

Într-o lucrare preliminară, care nu a fost încă revizuită de colegi, experții dintr-un program susținut de guvernul francez au declarat că au identificat „46 de mutații” în variantă.

Tulpina a primit numele B.1.640.2 și a fost detectată pentru prima dată de experții de la IHU Mediterranee Infection din Marsilia. În timp ce noi variante sunt descoperite tot timpul, aceasta nu înseamnă neapărat că vor fi mai periculoase decât Delta sau Alpha.Ceea ce face ca o variantă să fie mai cunoscută și mai periculoasă este capacitatea sa de a se înmulți din cauza numărului de mutații pe care le are în raport cu virusul original.

În noua lucrare de pretipărire, din 29 decembrie, oamenii de știință au spus: „Variantele SARS-CoV-2 au devenit o preocupare virologică, epidemiologică și clinică majoră, în special în ceea ce privește riscul de evadare din imunitatea indusă de vaccin”.

Vezi și: Află de la Neti Sandu ce iți pregătesc astrele în 2022:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!