Pistolul care pare o jucărie Lego a stârnit un val de critici online. Reacția companiei care a creat Block 19

Pistolul care pare o jucărie Lego a stârnit un val de critici online. Reacția companiei care a creat Block 19
Block 19 e un Glock 19 letal căruia i s-au adăugat componente de plastic de tip Lego. FOTO: Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 15 Iulie 2021
Data actualizare: 15 Iulie 2021
Compania Culper Precision, care personalizează arme de foc celebre, susține că a îndeplinit un vis din copilărie al bărbaților odată cu crearea Block 19. Pistolul, creat pe structura unui Glock 19, a fost transformat pentru a semăna cu o jucărie Lego.

Reacții virulente la nivel mondial după ce Culper Precision, o companie din Utah care personalizează arme de foc, a scos pe piață pistolul care imită o jucărie Lego. 

Arma, care este de fapt un Glock 19 real, a fost realizată prin lipirea unor componente din plastic de tip Lego. Pe ea se pot adăuga orice timp de cărămizi Lego. Arma costă 600 de dolari.

Într-un comunicat oficial, reprezentanții companiei spun că nu au făcut decât să personalizeze o armă cunoscută după bunul plac al clienților lor.

Afacerea noastră este de a lua o armă de foc de o valoare cunoscută și a o transforma într-o comoară personalizată, la un preț corect. Oamenii au dreptul să-și personalizeze lucrurile pe care le dețin, pentru a le face să arate așa cum vor”, se arată în comunicatul postat pe site.

Aceștia au făcut apel la cel de-al doilea amendament al Constituției SUA, care protejează dreptul cetățenilor americani de a purta arme de foc.

Totuși, Culper Precision spune că acest drept vine și cu o mare responsabilitate.

Deși nu susținem legiferarea responsabilității personale, înțelegem că multe municipalități au legi în vigoare pentru a-i penaliza sau trage la răspundere pe cei care nu își asigură armele de foc și permit accesul neautorizat la o armă de foc de către minori sau orice altă persoană interzisă. Am vrea să reamintim tuturor că aprovizionarea cu o armă de foc de orice culoare de la persoane neautorizate este un lucru iresponsabil”, mai spun aceștia.

Printre cei care au reacționat negativ după lansare se numără și compania de jucării LEGO. Reprezentanții producătorului danez au cerut scoaterea de pe piață a produsului, care este o asociere nefericită între o jucărie și o armă de foc letală.

Un purtător de cuvânt al gigantului de jucării a declarat că s-a ajuns la o înțelegere cu Culper Precision pentru a opri de la vânzare arma de foc.

Fotografii: Culper Precision Instagram/Shutterstock

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!