Prima reacție a lui Alex Konanykhin, după ce s-a scris că a pus o recompensă de 1 milion de $ pe capul lui Vladimir Putin

Prima reacție a lui Alex Konanykhin, după ce s-a scris că a pus o recompensă de 1 milion de $ pe capul lui Vladimir Putin
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 03 Martie 2022
Data actualizare: 12 Martie 2022
Mai multe publicații din întreaga lume au scris ieri că afaceristul rus Alex Konanykhin ar oferi o recompensă de 1 milion de dolari celui care îl arestează pe Vladimir Putin pentru “crime în masă”.   

Totul a pornit de la o postare pe LinkedIn, distribuită apoi pe Facebook și ulterior ștearsă. 

“Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin pentru crime de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale. Putin nu este președintele rus, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi”, era o parte din mesajul distribuit pe rețelele de socializare. 

La câteva ore, Alex Konanykhin a dezmințit informația printr-o postare pe contul de Facebook. 

“Unele rapoarte sugerează că am promis că voi plăti pentru asasinarea lui Putin. Nu este corect. Deși un astfel de rezultat ar fi aplaudat de milioane de oameni din întreaga lume, cred că Putin trebuie adus în fața justiției”, a scris afaceristul rus. 

În fotografia de profil, Alex Konanykhin poartă un tricou cu steagul ucrainean, arătându-și astfel solidaritatea față de poporul ucrainean. Afaceristul rus și soția sa au părăsit Rusia în 1992, iar șapte ani mai târziu au primit azil politic în Statele Unite ale Americii. 

Alex Konanykhin este fost bancher. El și-a început cariera fondând o bancă privată în Rusia spre sfârșitul guvernării comuniste. 

Fotografii: Getty Images / Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!