Se cercetează un vaccin împotriva gripei care s-ar face doar o dată și ar ofei protecție indiferent de mutațiile virusului

Se cercetează un vaccin împotriva gripei care s-ar face doar o dată și ar ofei protecție indiferent de mutațiile virusului
Citeste mai mult despre: gripa, vaccin, vaccin antigripal,
Data: 11 Decembrie 2020
Potrivit ABC NEWS, cercetătorii fac eforturi pentru a găsi o modalitate prin care pot proteja mai bine populațiile vulnerabile și în fața virusului gripal. 

Se vrea ceva mai bun decât cu un vaccin anual împotriva gripei, vaccin care poate să nu fie întotdeauna eficient împotriva tulpinilor virale actuale.

Citește și
Oamenii de știință s-au străduit să creeze o injecție care poate fi realizată fără probleme, fără a fi nevoie să revaccineze populația anual. Cercetătorii, sub conducerea doctorului Florian Krammer, profesor de vaccinologie la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai, speră că au descoperit primul semn al progresului, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Medicine.
 
Echipa de cercetători Krammer proiectează o injecție care acoperă o gamă mai largă de tulpini de virus care ar putea să nu mai necesite revaccinări anuale.
  

„Dezvoltăm un vaccin, astfel încât să putem oferi mai multă protecție”, a declarat pentru ABC News dr. Adolfo Garcia-Sastre, director al Institutului de Sănătate și Fuziune a Agenților Patogeni Mount Sinai și co-autor al studiului.
 
Vaccinul actual împotriva gripei are o rată de eficacitate de 40% până la 60%, dar acest lucru se întâmplă numai dacă vaccinul se potrivește cu tulpinile virale actuale, care se schimbă în fiecare an. Vaccinurile sunt dezvoltate pe baza a ceea ce oamenii de știință prezic că vor fi lotul de tulpini virale de anul viitor.
 
Krammer și echipa sa de cercetători au conceput acum un vaccin care încearcă o nouă abordare. În cazul în care vaccinul se dovedește a fi eficient, ar fi primul vaccin universal împotriva gripei.
 
„Sunt cu un pas mai aproape de un tip universal de vaccin puternic, larg și durabil”, a spus dr. Todd Ellerin, șeful bolilor infecțioase de la South Shore Health, care nu a fost  însă implicat în cercetare.

 


FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
vaccin
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies