Vaccinul Johnson&Johnson studiază eventualitatea introducerii unei a doua doze la vaccinare

Vaccinul Johnson Johnson studiază eventualitatea introducerii unei a doua doze la vaccinare
Citeste mai mult despre: coronavirus, medic de familie, vaccin,
Data publicarii: 19 Aprilie 2021
Data actualizare: 19 Aprilie 2021
60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns săptămâna trecută în România și vor fi deocamdată stocate în depozit. 

Acest lucru s-a întâmplat la o zi după ce gigantul farmaceutic a anunțat suspendarea distribuirii acestui ser în Uniunea Europeană.

Ce ar trebui să știi despre vaccin
 
Vaccinul Johnson & Johnson este un vaccin „vector viral. Rezultatul de 66% nu poate fi comparat pe deplin cu eficacitatea de aproximativ 95% afișată de vaccinurile Pfizer și Moderna.
 
Vaccinul însă mai multe avantaje logistice, cel puțin momentan. Necesită o singură injecție, spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer / BioNTech, Moderna sau AstraZeneca. În plus, poate fi păstrat timp de 3 luni la temperatura standard a frigiderului.
 


 

Compania farmaceutică a anunțat că studiază efectul a două doze, în locul uneia singure, asupra protecției imune.
 
Unii oameni de știință și-au exprimat însă rezervele cu privire la efectul acestei doze suplimentare, datorită tehnicii utilizate pentru acest vaccin.
 
Cele mai frecvente efecte secundare observate în studiile clinice au fost durerea la locul injectării, cefaleea, oboseala și durerea musculară.
 
În Statele Unite, Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate publică a țării, recomandă persoanelor care au avut deja reacții alergice severe să nu facă acest vaccin.
 
Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA TRENDING REVIEW CU DARAGIU

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies