Virgil Musta, medicul cu cele mai multe vindecări de Covid în pandemie, găsit de ANI în conflict de interese

Virgil Musta, medicul cu cele mai multe vindecări de Covid în pandemie, găsit de ANI în conflict de interese
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 09 Ianuarie 2023
Data actualizare: 09 Ianuarie 2023
Dr. Virgil Musta, șeful Secţiei Boli Infecţioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ.

Virgil Musta, unul dintre cei mai apreciați medici infecționioniști din România, cu rezultate remarcabile la debutul pandemiei de Covid-19, are probleme cu legea. Șeful Secţiei Boli Infecţioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara a fost găsit în conflict de interese cu funcția pe care o deține, ca urmare a implicării sale în acționariatul unei companii.

Conform ANI, „la data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată și fratele acesteia dețin calitatea de asociat și funcția de medic primar, iar soția persoanei evaluate deține funcția de medic specialist, a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia Musta Virgil Filaret exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”.

Reprezentanții Agenției Naționale de Integritate au constatat conflictul de interese de natură administrativă și au informat persoana în cauză în legătură cu declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază: de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

La sfârșitul anului 2022, dr. Virgil Musta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de folosirea resurselor Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara la prelucrarea de teste Covid-19 în beneficiul clinicii sale private. 

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!