Zeci de dromaderi injectați cu Botox au fost descalificați de la un concurs de frumusețe din Arabia Saudită

Zeci de dromaderi injectați cu Botox au fost descalificați de la un concurs de frumusețe din Arabia Saudită
Concursul are loc anual lângă Riad, capitala Arabiei Saudite. FOTO: imago-images.com
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 09 Decembrie 2021
Data actualizare: 11 Decembrie 2021
Nu doar oamenii trec prin intervenții estetice pentru a arăta bine, ci și animalele. Nu mai puțin de 40 de dromaderi, înscriși în competiția anuală organizată sub patronajul regelui Abdulaziz, au fost descalificați după ce s-a descoperit că fuseseră injectați cu Botox.

Popularul concurs de frumusețe al Arabiei Saudite, la care participă cele mai rafinate cămile și cei mai arătoși dromaderi, a fost umbrită în acest an de un scandal de proporții. Nu mai puțin de 40 de dromaderi au fost descalificați după ce juriul a constatat că stăpânii lor au încercat să trișeze.

Mai exact, animalele au fost „îmbunătățite” cu tratamente de înfrumusețare interzise de regulament, precum injecțiile cu Botox și implanturi artificiale.

Miza este mare, nu mai puțin de 66 de milioane de dolari, iar stăpânii animalelor din deșert nu se dau în lături de la practicile ilegale.

Nu mai că, arată Aljazeera.com, injecțiile cu Botox, intervențiile de tip face-lift și alte tratamente cosmetice sunt interzise cu desăvârșire de regulament. Cele mai frumoase cămile sunt selectate în funcție de forma capului, a gâtului și cocoașelor, de îmbrăcămintea aleasă și de postura acestora.

În acest an, autoritățile au descoperit că unii crescători de animale au intervenit pentru întinderea buzelor și nasului cămilelor, au folosit hormoni pentru a stimula mușchii acestora și au injectat Botox în capetele și buzele animalelor înscrise în concurs.

Unii, mai ingenioși, au umflat părți ale corpului cu benzi de cauciuc și au folosit materiale de umplutură.

Competiția neobișnuită are rolul de a promova rolul cămilei în tradiția și moștenirea beduină a regatului, chiar dacă Arabia Saudită continuă să privească spre un viitor modern.

Concursul se desfășoară sub patronajul fostului rege Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, care a condus regatul între anii 2005-2015. Acesta s-a stins din viață la 23 ianuarie 2015, la 90 de ani, în urma unei pneumonii.

Fotografii: imago-images.com

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!