Adriana Oltean, dezvăluiri despre meseria de șofer de TIR: ‘Mi-a schimbat total viața’

Adriana Oltean, dezvăluiri despre meseria de șofer de TIR: lsquo;Mi-a schimbat total viața rsquo;
Citeste mai mult despre: Adriana Oltean, soferita de tir,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 23 Ianuarie 2023
Data actualizare: 25 Ianuarie 2023
Adriana Oltean a fost la Batem Palma?, show-ul de la PRO TV în care inspirația de moment îți poate aduce 100.000 de lei. Femeia din Bistrița e șofer de TIR de aproape 7 ani, meserie la care nu ar renunța pentru oricare alta. Cum a ajuns să conducă un camion de 40 de tone și ce zic oamenii când o văd la volan.

Se zice că tot ce faci din pasiune îți iese de minune, iar Adriana Oltean știe asta dintotdeauna. Tânăra de 30 de ani din Bistrița e șofer de TIR în Spania, meserie pe care o practică de la 23 de ani. Dar, înainte de asta, voia să se afirme în alt domeniu.

Eu am urmat școala de asistent medical, nici prin cap nu-mi trecea că o să ajung să conduc camioane de mare tonaj. Acum sunt foarte fericită cu alegerea pe care am făcut-o, deoarece condusul mă relaxează”, a spus Adriana Oltean pentru PROTV.RO. 

Adriana a plecat în Spania, împreună cu soțul ei, imediat ce a luat permisul de conducere la profesioniști. Își amintește perfect prima cursă pe camion, ca și când ar fi fost ieri.

A fost foarte stresantă, deoarece erau multe lucruri noi pe care trebuia să le învățăm (să introducem corect adresa pe GPS, să completăm actele mărfii), plus că trebuia să ne obișnuim și cu gabaritul ansamblului (camion + semiremorcă)”, dezvăluie tânăra din Bistrița.

Băgatul la rampă, când ajungem la încărcare sau la descărcare, era un stres foarte mare, pentru că niciunul din noi nu știa foarte bine și ne-a luat ceva timp până am învățat. Mulți dintre șoferii mai vechi, în loc să vină să ne ajute, râdeau”, își amintește Adriana.


FOTO: adryana_oltean18

Adriana Oltean - cine conduce mai bine: fameile sau bărbații?

Femeile și bărbații s-au contrat mereu pe acest subiect și încă există controverse în legătură cu talentul unora sau altora la volan. Adriana Oltean are propria părere despre asta.

În legătură cu mitul cum că femeile conduc mai prost decât bărbații, eu zic că în general cam așa este, dar sunt și excepții… după părerea mea este vorba de experiență. Sunt și mulți bărbați care conduc mai rău decât femeile”, ne-a lămurit tânăra șoferiță, care nu neglijează latura riscantă a meseriei sale.

Pe lângă riscurile pe care și le asumă când conduce în condiții meteo nefavorabile, Adriana recunoaște că marele pericol vine de la hoții de marfă și de motorină, care pot intra peste șoferi, în cabină.

Cea mai mare parte a timpului și-o petrece în cabina camionului și face schimb, la condus, cu soțul ei. „Noi dormim în cabina camionului, unde avem două paturi, măsuță, frigider, cuptor cu microunde… aici ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Ajungem acasă, în Spania, o dată pe săptămână sau chiar la două săptămâni. Facem pauză două zile și pe urmă plecăm din nou în cursă”, mai spune Adriana.

Au pus pe picioare propria firmă de transport

Marele vis al Adrianei Oltean și al soțului ei a fost să dețină propriul camion de marfă și propria firmă de transport. Au reușit, iar acum se gândesc la extinderea afacerii.

Visul nostru a fost să ne înființăm propria firmă de transport, iar de două luni am și reușit să ne ducem la bun sfârșit acest vis. Ne-am înființat firma aici în Spania și ne-am cumpărat propriul camion nou, din reprezentanță. Cu acest camion mergem noi doi în curse. Ne-am gândit să mai comandăm unul, pentru că vrem ca firma noastră să se extindă”, a confirmat Adriana.

Adriana Oltean e faimoasă pe TikTok 

@adryana.oltean #youtube #adryana_oltean18???? ♬ Fake - The Tech Thieves


Cu o comunitate de peste 2,9 milioane de urmăritori pe TikTok, Adriana Oltean este unul dintre cei mai populari șoferi de TIR din lume. Ea spune că popularitatea de pe rețelele sociale se datorează meseriei care i-a schimbat total viața, în bine. 

Da, datorită ei am un succes mare pe TikTok, pentru că oamenii de acasă vor să vadă cum este viața în camion. Eu postez zilnic clipuri în care arăt acest lucru”, a explicat femeia din Bistrița, care crede că poate fi un model pentru multe femei care sunt atrase de șoferie.

Văzându-mă pe mine în mediul online, foarte multe femei, dar și bărbați, au zis că vor să-mi urmeze calea… Îmi scriu mesaje în privat, să le dau sfaturi pentru începători și au zis că datorită mie au prins și ei curaj să se înscrie la școala de șoferi profesioniști”, mai spune Adriana.

Aproape mereu pe drumuri, din pricina meseriei, Adriana Oltean vine o singură dată pe an în România. Acum, că lucrurile s-au aranjat cum visa, și e propriul ei șef, speră să aibă mai mult timp pentru cei dragi de acasă.

Fotografii: adryana_oltean18

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!