Wine Trips România | Pe drumul vinului românesc la Crama LacertA

Wine Trips România | Pe drumul vinului românesc la Crama LacertA
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Iulie 2021
Data actualizare: 19 Iulie 2021
România are vinuri de excepție, deși consumul acestei băuturi minunate este destul de scăzut în țara noastră. Însă, putem schimba asta dacă devenim turiști în propria țară, după cum ne sfătuiește Wine Trips România.

Vinul este companionul fiecărui eveniment din viața noastră și singurul mare regret care e de acceptat în ceea ce-l privește este că nu-i vom dezlega niciodată toate tainele.

Însă, nimic nu e pierdut dacă apuci pe drumul vinului din țara noastră la recomandarea specialiștilor. Wine Trips Romania, PRO TV Plus și somelierul Sergiu Nedelea te invită să decoperi soiurile autentice care încântă papilele gustative și juriile internaționale în cadrul emisiunii online Wine Trips România, disponibilă pe PROTV PLUS și VOYO.

Prima oprire este Crama LacertA, un paradis terestru situat în inima colinelor înverzite din Dealu Mare. Aici, pe 82 de hectare de pământ fertil, sub soarele blând care scaldă celebra paralelă a vinului, se coc struguri care produc licori medaliate cu aur la competiții internaționale.

Somelierul Sergiu Nedelea și președintele grupului City Grill Dragoș Petrescu au aflat povestea cramei direct de la sursă. Cei doi au degustat cele mai bune vinuri semnate LacertA Winery, direct în vie, și au aflat de la cei care dețin podgoria ce potențial are turismul viticol în România.

Vezi VIDEO mai jos!

Circa 8.000 de turiști vizitează anual crama și degustă cele mai bune soiuri cu eticheta LacertA. O povestea aparte are vestitul Cuvee IX, perla cramei LacertA, un vin roșu intens, cu un buchet de fructe de pădure, cireșe coacăze și zmeură.

Maturat în butoaie de stejar timp de un an, vinul capătă note de vanilie, cafea, ciocolată și condimente. Distins cu patru medalii de aur la concursuri de profil, Cuvee IX e disponibil și pe eMAG la un preț special, la fel ca toate vinurile LacertA pe care le vezi în acest prim episod al emisiunii Wine Trips România.

Călătoria în patria vinului continuă și, cu ajutorul Wine Trips, vom decoperi și alte vinuri deosebite care merită să se afle pe masa ta.

Curios să afli secretele vinurilor LacertA? Vezi VIDEO mai jos!

Articol susținut de eMAG.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies