Wine Trips România | Pe drumul vinului românesc la Viile Metamorfosis

Wine Trips România | Pe drumul vinului românesc la Viile Metamorfosis
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 29 Iulie 2021
Data actualizare: 29 Iulie 2021
“Vinul este soare îmbuteliat!”, spune un aforism semnat de George Budoi. La aproximativ 90 de kilometri de București, în satul Ungureni, într-o oază de liniște, găsim 70 de hectare de vie scăldate în razele soarelui, din care se fac vinuri de excepție. Să aflăm deci vinul, via și povestea! 

În cel de-al treilea episod al emisiunii online Wine Trips România, disponibilă pe PRO TV Plus și VOYO, somelierul Sergiu Nedelea și invitatul său special, cântărețul Adrian Sînă, au poposit la Viile Metamorfosis

Primirea le-a fost făcută de către enologul Fiorenzo Rista și echipa sa cu un pahar de Fetească Neagră, din anul 2018. 

Vitis Metamorfosis a luat ființă în 2008 după ce trei nume importante în domeniul viticol și-au dat mâna și au decis să producă vinuri de cea mai înaltă calitate. 

“Vinul bun se face cu atenție, grijă, talent, dar și cu știință… și apoi cu struguri buni”, este de părere Fiorenzo Rista. El este cel care le-a arătat invitaților de unde se naște vinul la Viile Metamorfosis și care este parcursul lui până ajunge pe mesele românilor. 

Dacă este să vorbim despre metamorfoză, la Viile Metamorfosis nimic nu se aruncă, totul se transformă. Parchetul din cramă este făcut din budane vechi, la fel și abajururile sau suporturile de vin. 

La Viile Metamorfosis se face și enoturism sau turism viticol. “În fiecare lună, în ultima sâmbătă a fiecărei luni, turiștii pot vizita crama și pot degusta vinurile noastre”, a declarat Cătălin Nae, inginer horticultor. 

Sergiu Nedelea și Adrian Sînă au vizitat podgoria care se întinde pe 70 de hectare, dintre care 20 sunt bio, apoi au ajuns și în sala în care se maturează vinul în baricurile de stejar și în budane.

La final, invitații au făcut cunoștință și cu perla cramei Viile Metamorfosis. Este vorba despre Cantus Primus Fetească Neagră, un vin de culoare roșu închis, cu tente rubinii, cu un buchet ce aduce în prim plan arome intense de fructe roșii și gem din prune și cireșe. 

Numele vinului nu a fost ales la întâmplare, ci are o poveste specială. “Cantus Primus Metamorfosis este poemul scris de Ovidiu pe vremea când era exilat în Dobrogea și face referire la legătura dintre latinitate și limba română. E practic o renaștere a viei și a vinului românesc”, a explicat Beatrice Elisei, marketing manager Viile Metamorfosis. 

Cantus Primus Fetească Neagră este disponibil și pe eMAG, la fel ca toate vinurile Viile Metamorfosis pe care le vezi în acest episod al emisiunii Wine Trips România

Călătoria în patria vinului continuă și, cu ajutorul Wine Trips România, vom decoperi și alte vinuri deosebite care merită să se afle pe masa ta.

Curios să afli secretele vinurilor de la Viile Metamorfosis? Vezi VIDEO mai jos!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies