Wine Trips România | Velvet Winery, locul în care bei, iubești și vrei să uiți restul

Wine Trips România | Velvet Winery, locul în care bei, iubești și vrei să uiți restul
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Decembrie 2021
Data actualizare: 02 Decembrie 2021
Orice ai face, când vine vorba de vin, tot în Dealu Mare trebuie să oprești. Singura greșeală pe care o faci e că stai prea puțin. Wine Trips România și somelierul Sergiu Nedelea ne duc azi într-un loc din care, mai mult ca sigur, n-ai vrea să pleci.

Unii zic că vinul e pretențios, că e o băutură care se adresează doar cunoscătorilor, singurii capabili să-i descifreze tainele. Celor care cred asta, spuneți-le așa: nu trebuie să știi să faci vin ca să te îndrăgostești de el de la prima degustare. Tainica legătură dintre vin și mesean se creează prin exercițiu, așa că sus paharul până-i plin!

Cât privește facerea și maturarea vinului, să-i lăsăm pe cei de la Velvet Winery să vorbească. Wine Trips România și somelierul Sergiu Nedelea au ajuns din nou în Dealu Mare pentru a redescoperi ospitalitatea podgorenilor de aici. Gazde ne-au fost Tudorel Pilaf, co-proprietar și director general Velvet Winery, Cristian Dan, co-proprietar, și Liviu Grigorică, co-proprietar și enolog.

Invitat special și deloc străin de acest loc minunat din patria vinului românesc a fost Alex Dima, corespondent al Știrilor PRO TV și realizator al emisiunii România, te iubesc!


Episodul complet e disponibil pe PROTV PLUS și VOYO, dar înainte de asta mai avem ceva să vă spunem.

Velvet Winery și vinurile sale de poveste

Velvet Winery este o cramă tânără, așezată „strategic” în inima regiunii viticole Dealu Mare, podgoria Tohani. Pe 36 de hectare se cultivă soiuri românești și internaționale, precum Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Româneacă, Muscat Ottonel, Riesling Itailan, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. Din aceste soiuri se nasc vinuri, delicate sau sobre, în funcție de gusturile desgustătorului și de piața pe care vor ajunge. 

De exemplu, vinurile din gama Nirvana au mare priză la publicul din Asia, dezvăluie Tudorel Pilaf, și sunt pe punctul de a intra pe piețele din India și Singapore.

Fetească Regală, Fetească Neagră și Fetescă Neagră roze sunt soiuri care au fost reunite sub „umbrela” La Țigănci, gama de vinuri inspirată din preferințele și gusturile românilor. Dintre acestea remarcăm Rose La Țigănci, un vin realizat din struguri de Fetească Neagră, din care o parte a fost maturat în baricuri.

E un soi românesc, un soi care trebuie să fie puțin atipic și să nu ne ducă cu gândul la ceva internațional”, spune Liviu Grigorică, co-proprietar și enolog.

Gama Wine Deco a fost creată pentru a răspunde nevoilor consumatorilor de vin obișnuiți cu soiuri precum Chardonnay și Cabernet Sauvignon.

Orice vin îți place, îl poți găsi și comanda pe eMAG la un preț special. Chiar dacă ocaziile nu sunt speciale.

Dealu Mare nu înseamnă doar vin

Pe lângă vie, care înnobilează acest pământ de milenii, în Dealu Mare a început să înflorească o nouă activitate: turismul viticol sau enoturismul, care înseamnă descoperirea vinului la el acasă. Conservatori din fire, noi românii nu avem o tradiție în acest domeniu. Ne place să ne bem vinul acasă, când, de fapt, cel mai bun e cel servit în vie. 

Anul trecut, după lockdown, proprietarii Velvet Winery au improvizat o terasă din lemn, la care a început să se adune lumea, să petreacă timp liber în natură. Intuind necesitatea dezvoltării acestei actvități, în februarie 2021 au ridicat o clădire nouă, unde pot fi organizate evenimente corporate, seminarii, conferințe, degustări de vin și picnicuri. Pentru cei care nu vin cu mâncarea de acasă, la cerere gazdele oferă preparate de tip catering. Să descoperi vinul acasă la el, să afli tainele maturării sale de la oamenii care-l fac - ăsta e enoturismul!

Însă, în Dealu Mare mai descoperi ceva, ce nu găsești în altă parte: peisaje care îți taie respirația și care te fac să-ți dorești să zăbovești în vie, să iubești necondiționat și să uiți de tot ce te-ar putea scoate din starea asta de beatitudine.

Înainte să plecăm din locul ăsta, vreau să te uiți bine și să te încarci. Aici avem 50 de hectare Natura 2000 (pădure – n.red.), nu te atingi de ele decât la pas. Aici avem o coamă a dealului, e un sat, Marginea Pădurii se cheamă, și este minunat locul”, i-a dezvăluit Alex Dima somelierului Sergiu Nedelea.

Urmărește aventura noastră în VIDEO-ul de mai jos și nu uita: călătoria noastră în patria vinului continuă, așa că fii ochi și urechi la Wine Trips România!

Articol susținut de eMAG.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!