Forța imprevizibilului:​ ​“Banii sunt bani” din 21 septembrie la cinema

Forța imprevizibilului:​ ​ Banii sunt bani  din 21 septembrie la cinema
Citeste mai mult despre: Banii sunt bani, film, Géla Babluani, Georgia,
Data: 13 Septembrie 2018
“Banii sunt bani” ​/ “​Money’s money”​, noul thriller al regizorului georgian ​Géla Babluani​,  explorează același teritoriu ​noir​ cu care ne-a obișnuit de la debutul său premiat la ​Sundance:  lumea ascunsă a violenței, relația oamenilor cu banii și capcanele pe care unii și le pot  construi, dacă se lasă ghidați de lăcomie.

Filmul va rula în cinematografele din România  începând cu ​21 septembrie​, distribuit de Transilvania Film. Produs în Franța, ​“Banii sunt bani”​ surprinde trei prieteni seduși de ideea de a avea un  câștig rapid, care vor să dea lovitura furând o valiză de bani a unui tip înstărit din Le Havre,  însă ajung prinși într-o pânză de evenimente departe de controlul lor. 

“Când oamenii ajung în situații total neașteptate, fac alegeri mult mai interesante, care pe  mine mă interesează cinematografic. Cu cât e mai imprevizibilă situația, cu atât alegerile  sunt mai instinctive. Mă interesează cum ajunge cineva să facă o gafă uriașă, să o încurce  rău de tot sau, la polul opus, să se salveze dintr-o situație aparent fără scăpare” mărturisește  Géla Babluani ​într-un interviu pentru ​The Electric Sheep​, revistă online dedicată unei  cinematografii subversive. 


Capacitatea regizorului de a explora aspecte mai întunecare ale firii umane prin scenarii  capabile să te țină la marginea scaunului de cinema, întrebându-te ce urmează, a fost  remarcată în ​Seattle Times​ de criticul Moira MacDonald, care scria în 2006: “La doar cei 26  de ani pe care îi are, ​Géla Babluani ​pare a ști mai multe despre crearea de suspans decât au  învățat unii regizori în întreaga carieră.” 

“Revelația anului” așa cum îl introducea ​Cineuropa​ pe cineast la debutul său în lungmetraj  (cu filmul “13 Tzameti”) ​Géla Babluani​ îi amintește criticului de film de la ​The New York  Times, ​Stephen Holden​, ​de un ​Polanski​ la început de drum, cu întorsături de situație și trucuri  regizorale captivante.   

Născut în Georgia, la Tbilisi (țara era atunci parte din URSS), ​Géla Babluani ​este​ ​fiul  celebrului regizor de film​ Temur Babluani​, care a produs singurul film georgian nominalizat  vreodată la ​Premiile Oscar​ (“​A Chef in Love​”). Își dezvoltă o atenție deosebită pentru imagine  de mic, având ca influențe condițiile în care tatăl său își edita filmele. La 17 ani pleacă în  Franța la studii, unde rămâne și se stabilește.

Primul său lungmetraj, ​“​13 Tzameti​”​ (2005),  distribuit în România de Transilvania Film, este premiat la ​Festivalul de Film de la Sundance  cu​ Marele Premiu al Juriului:​ ​“World Cinema - Dramatic”, film prezentat și la ​Festivalul de  Film de la Veneția​ (distins cu 2 premii). În 2008, ​obține titlul de ​Cel mai bun film european  la Premiile Gopo.

"Banii sunt bani” / “Money’s money” ​va fi distribuit în cinematografele din țară din​ 21 septembrie​ de Transilvania Film.   

FULLSCREEN
Forța imprevizibilului:​ ​“Banii sunt bani” din 21 septembrie la cinema
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO