• Emisiuni
  • La Măruță
  • Tatăl Simonei Halep: "100 de ani să ii dea suspendare, nu putem recunoaște asta"

Tatăl Simonei Halep: "100 de ani să ii dea suspendare, nu putem recunoaște asta"

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a  anunțat în cursul zilei de marți, 12 septembrie 2023, că Simona Halep a fost suspendată 4 ani din tenis, în urma scandalului de dopaj de către un tribunal independent. 

Lucian Mândruță și Costi Stan au venit La Măruță să discute despre acest subiect, iar tatăl Simonei Halep, Stere Halep, a făcut declarații legat de tot ce s-a întâmplat.


Stere Halep, tatăl Simonei Halep: "Normal că e dezamăgită. 100 de ani să ii dea suspedare, nu putem recunoaște asta. Are o stare de spirit foarte bună, ce poți să faci?! Se poate întâmpla la orice sportiv, legea internațională trebuie să facă ceva. "

Pentru Știrile ProTv, Simona Halep a declarat ce simte:
 
„Șocată aș putea să spun și e o mare nedreptate ce se întâmplă, nu am luat niciodată dopaj și nu m-am dopat absolut niciodată, și toate acestea o să iasă la iveală într-o zi, și o să las experții să discute absolut orice pentru că ei știu mai bine ceea ce s-a întâmplat, și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și că sunt curată. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept din toate punctele de vedere, sunt foarte dezamăgită și pot să spun că sunt șocată că se poate judeca un sportiv doar pe presupunere, pe nimic concret. Analizele mele de sânge au fost negative și nu s-a găsit absolut niciodată substanțe interzise. La urină, doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infimă de Roxaduxat, și aceasta a fost totul. Acum trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens din punctul meu de vedere și sper că o să iasă adevărul la iveală într-o zi, și o să lupt până la capăt ca să dovedesc acest lucru”
 
Românca poate contesta decizia la TAS. Dacă aceasta va fi menținută, Simona Halep nu se mai poate întoarce în tenis mai devreme de octombrie 2026.
 
Iată mai jos comunicatul dat de ITIA: 

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) poate confirma că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, în urma încălcării Programului antidoping de tenis (TADP).  

Halep, de două ori campioană a titlului de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima s-a referit la o constatare analitică adversă (AAF) pentru substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, efectuată prin teste regulate de urină în timpul competiției. A doua acuzație se referă la nereguli în Pașaportul Biologic al Sportivului (ABP) al lui Halep.    
 
Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, pe care tribunalul l-a creditat pentru perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial va dura din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026. Cazul rămâne supus recursului.   

FOTO: GETTY IMAGES/ SIMONA HALEP 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni