Când va reîncepe școala și ce se întâmplă cu elevii și studenții care au examene. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Când va reîncepe școala și ce se întâmplă cu elevii și studenții care au examene. Anunțul făcut de Ludovic Orban
Autor: Redactia
Data: 15 Aprilie 2020
În condițiile în care la nivel european deja unele tari fac primii pași spre revenirea la normalitate, iar Danemarca anunță chiar redeschiderea școlilor, și în România oficialii au încercat să găsească soluții pentru reluarea anului școlar.

În condițiile în care starea de urgență a fost prelungita până la jumătatea lui mai, școlile sunt și ele în pauză până atunci. Însă premierul Ludovic Orban spune că “dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea școlară”. 

Citește și

Decizia de a redeschide școlile după 15 mai depinde de cum va evolua epidemia de coronavirus după Sărbătorile de Paște. Dacă numărul de cazuri este în scădere sau de stabilizează, oficialii iau în calcul redeschiderea anului solar.


Elevii o să-și dea toate examenele care se dau la sfârșit de an”

Orban a ținut să precizeze într-un interviu dat la Realitatea Plus că elevii și studenții își vor da toate examenele pe care le mai au de dat.

“Anul școlar va fi încheiat. Adică elevii o să-și dea toate examenele care se dau la sfârșit de an, la fel studenții își vor da toate examenele. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea școlară”, a spus Orban.

Presiune pentru predarea online

Lodovic Orban îndeamnă cadrele didactice să intensifice predarea online după vacanța de Paște pentru a recupera materia pierdută. Însă în condițiile în care nu toți elevii au acces la calculatoare sau tablete, predarea online nu este o soluție pentru întreaga țară.

“Profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanța școlară să intensifice predarea online până se vor putea redeschide școlile și, de asemenea, trebuie să fie pregătite examenele care se dau cu cea mai mare seriozitate”, a spus premierul.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies