Informații oficiale despre pandemia de coronavirus, transmise prin WhatsApp. Cum primești acces

Informații oficiale despre pandemia de coronavirus, transmise prin WhatsApp. Cum primești acces
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 26 Martie 2020
Data actualizare: 26 Martie 2020
Toți locuitorii planetei care doresc să aibă aces la informații verificate și oficiale despre răspândirea coronavirus în lume se pot abona la un newsletter disponibil prin WahtsApp.

Demersul, care aparține Organizației Mondiale a Sănătății, se adresează celor peste 2 miliarde de utilizatori ai aplicației WhatsApp.

Reprezentanții OMS au anunțat că transmite, la cerere, fiecărui utilizator informații despre bilanțul îmbolnăvirilor, despre măsurile de protecție, miturile despre coronavirus, sfaturi de călătorie dar și, cel mai important, răspunsuri la întrebările utilizatorilor.

Serviciul de mesagerie este disponibil tuturor care salvează în agenda telefonului numărul +41 22 501 75 96 și care trimit mesajul „hi”. După activare, oamenii pot să acceseze un meniu, de unde pot opta pentru tipul de informații dorite. 

Citește și: Coronavirus | Român din Suedia, mărturii din singura țară din UE care nu a închis școlile și grădinițele

Serviciul a fost dezvoltat în colaborare organizația non-profit Praekelt, din Africa de Sud. Numărul de telefon este înregistrat în Elveția. 

„De la lideri de guverne, la lucrători în sănătate, familii și prieteni, acest serviciu de mesagerie va oferi ultimele știri și informații despre coronavirus, inclusiv detalii legate de simptome și cum pot oamenii să se protejeze pe ei înșiși și pe ceilalți. Totodată, asigură ultimele bilanțuri și rapoarte, în timp real, pentru a ajuta decidenții guvernamentali să protejeze sănătatea populației”, se arată într-un comunicat oficial al organizației.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Daria Pentelie
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies