Italia plănuiește să iasă din carantină. Ce se va întâmpla în ”faza a doua”

Italia plănuiește să iasă din carantină. Ce se va întâmpla în  faza a doua
Citeste mai mult despre: #nefacembine, carantina, Italia,
Data: 06 Aprilie 2020
După ce, mai bine de două săptămâni, numărul deceselor a fost în continuă scădere, Italia plănuiește să iasă din carantină.

Italia a înregistrat, până acum, un total de decese de 15.887 - mai mult decât oricare altă țară de pe Pământ. Cu toate acestea, în ultimele zile, numărul deceselor a scăzut la 525, cifre care nu s-au înregistat de la jumătatea lunii martie.

Citește și: Pe lângă dispariție poluării, ceva miraculos se întâmplă cu Pământul

Mai mult decât atât, a scăzut numărul pacienților cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, iar numărul îmbolnăvirilor a crescut cu foarte puțin. 

În weekend, ministul Sănătății Roberto Speranza a făcut declarații despre ieșirea țării din starea de carantină, care a început pe 9 martie, discutând și protocoalele care se impun pentru aplicarea acestei măsuri. 

Speranza a declarat că există cinci direcții pe baza cărora guvernul de la Roma plănuiește să implementeze ”faza a doua” a stării de urgență, când restricțiile impuse de carantină vor fi ridicate. 

Conform ministrului, rămâne în vigoare distanțarea socială, folosirea pe scară largă a măștilor de protecție a feței, în timp ce sistemul medical local va fi pus la punct, astfel încât să permită tratarea mai rapidă a cazurilor de Covid-19.

Testarea va fi extinsă, inclusiv cu ajutorul aplicațiile de pe telefonul mobil și al altor forme de tehnologie digitală, în timp ce o rețea de spitale care să îngrijească exclusiv pacienții cu Covid-19 va fi pusă la punct. 

”Nu putem exclude un noul val de infectări până când nu este distribuit în masă vaccinul”, a declarat Speranza pentru La Republica. 

”Avem în față niște luni dificile. Treaba noastră este să creăm condițiile pentru a trăi cu virusul printre noi”. 

Starea de urgență, care limitează strict circulația oamenilor și îngheață toate activitățile economice non-esențiale, durează oficial până la 13 aprilie, dar este de așteptat să fie extinsă. 

”Dacă nu suntem riguroși, riscăm să zădărnicim toate eforturile pe care le-am făcut până acum”, a mai spus Speranza. 

Foto: Shutterstock

Veniți din Italia, se plimbă noaptea pe străzi - Trending Review cu Daragiu - Episodul 23
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO