Veste încurajatoare din Coreea de Sud: pacienții declarați reinfectați la externare nu au virusul

Veste încurajatoare din Coreea de Sud: pacienții declarați reinfectați la externare nu au virusul
Pacienții vindecați de Covid-19 au avut false teste pozitive după externare. FOTO: Getty Images
Cercetătorii sud-coreeni au făcut o descoperire care va pune capăt speculațiilor de până acum, referitoare la posibilitatea reinfectării sau reactivării noului coronavirus după externare.

O echipă de specialiști din Coreea de Sud a investigat cazul a 277 de pacienți declarați reinfectați cu coronavirus și a ajuns la o concluzie îmbucurătoare: virusul nu se reactivează după ieșirea din spital, rezultatele pozitive se explică altfel.

Citește și

Cercetătorii de la Universtitatea Națională de Medicină din Seul susțin că rezultatele pozitive indicate de testările realizate după externare sunt date de reziduuri de virus mort, nu de o nouă infecție. Expertul spune că testele care se fac în Coreea de Sud pot detecta celule virale moarte și luni după ce pacientul a fost declarat vindecat.

Celula epitelială respiratorie are un timp de înjumătățire plasmatic de până la trei luni, iar ARN-ul virusului din celulă poate fi depistat prin tstarea PCR la una până la două luni după eliminarea celulei”, a spus Oh Myoung-don, profesor-cercetător la Universitatea Națională de Medicină din Seul, conform koreaherald.com.

Teoria specialiștilor sud-coreeni este întărită de Organizația Mondială a Sănătății, care a susținut că un rezultat pozitiv primit după externare nu înseamnă automat că pacientul s-a reinfectat.

Comisia întrunită pentru a analiza cazurile raporate ca „reinfectări” a exclus posibilitatea ca boala să fie reactivată. Specialiștii susțin că există puține posibilități ca reinfectările să apară din cauza anticorpilor pe care îi dezvoltă pacienții. 

Procesul prin care COVID-19 produce un nou virus are loc numai în celulele gazdă și nu se infiltrează în nucleu. Aceasta înseamnă că nu provoacă infecții cronice sau recurență”, a mai spus Oh Myoung-don.

Această descoperire este cu adevărat încurajatoare, însă nu înseamnă că anticorpii generați după infectare vor asigura protecție pe viață unui fost bolnav. Mai mult, pașapoartele de imunitate pe care unele state le-au promis cetățenilor lor nu garantează că foștii bolnavi de Covid-19 nu mai sunt un pericol de sănătate pentru cei din jur.

Și România a raportat două cazuri de „reinfectare”, la începutul lunii trecute. E vorba de doi pacienți din Buzău, care s-au întors la spital pentru a fi îngrijiți din nou.

Nu este vorba de infectare. Nu este o reinfectare. Nu este o reactivare. Este, de fapt, o parte a procesului de vindecare, care a fost considerată ca o nouă pozitivare. Deci, asta e ceva foarte interesant”, a spus și dr. Maria Van Kerkhove, specialist în boli infecțioase din SUA.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Facem bine, ca să ne facem bine! PRO TV Plus aplaudă medicii din linia întâi

FULLSCREEN
Veste încurajatoare din Coreea de Sud: s-a dovedit științific că nu poți lua coronavirus de două ori
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies