Românii au Talent, 17 martie 2023: Ioana Badea, un geniu al matematicii, la doar 11 ani

Ioana Badea are doar 11 ani și este pasionată de matematică. Copila a urmat timp de un an cursul Mega Menthal Arhmetic, în perioada pandemiei, iar de atunci merge la o mulțime concursuri din țară, specializate în astfel de calcule.

 

Ioana Badea este elevă în clasa a 5-a și are 10 pe linie. Aceasta a recunoscut că unii colegi o consideră tocilară, însă nu o afectează deloc părerea lor. La școală, ea stă în prima bancă și, deși nu vrea să se laude, este cea mai bine pregătită din clasă.

Tânăra de doar 11 ani are parte de susținerea părinților ei, care au divorțat atunci când ea avea doar doi ani. Ioana spune că prin intermediul acestor calcule, ambele emisfere ale creierului sunt dezvoltate în egală măsură.

Ioana Badea a venit la Românii au Talent pentru a face această parte a matematicii mai cunoscută. Totuși, aceasta nu este singura ei pasiune. Fetița de 11 ani adoră să citească și să scrie povești, iar momentan nu știe dacă în viitor va merge către un profil real sau unul uman.

După ce a dovedit că poate să calculeze extrem de repede printr-o tehnică nou apărută, Ioana Badea a primit o mulțime de aprecieri din partea juraților:

„E limpede! Ai trecut examenul, după părerea mea”, a spus Andi

„Mi se pare incredibil. Cred că ești un exemplu pentru toți copiii. Eu sunt sigură că toți copiii vor căuta pe net cum e metoda asta. Ești un copil extraordinar și mă bucur că ne-ai călcat pragul”, a spus Andra.

„Băiețelul meu este și el îndrăgostit de matematică. El când se plictisește ia o carte de exerciții și câte o oră face exerciții. Mi se pare foarte frumos ce faci, iar pentru creierul tău este o metodă care îl va ține proaspăt până la 100 de ani”, a spus Dragoș Bucur.

VEZI MOMENTUL ȘI JURIZAREA ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS


Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni