• PRO TV
  • 10 destinații ideale pentru rulotă în România

10 destinații ideale pentru rulotă în România

10 destinații ideale pentru rulotă în România

Când opțiunile de călătorie sunt limitate și mulți dintre noi renunțăm la vacanțele planificate cu mult timp înainte, excursiile cu rulota se dovedesc a fi tot mai populare datorită libertății și flexibilității pe care o oferă. România preia această tendință de călătorie și acum, când distanțarea socială a devenit o necesitate, călătoriile cu rulota sunt una dintre modalitățile sigure de a vizita destinații turistice de poveste. 

Pentru acest tip de călătorii există spații special amenajate, împărțite în două categorii: camping și locuri de campare.

Campingul este definit ca o structură de primire turistică, pentru care se percep taxe, ce le oferă turiștilor facilități esențiale: apă potabilă, curent, locuri pentru grătar, locuri de joacă pentru copii, zonă supravegheată video și îngrădită. Pentru cei cărora le place să gătească la foc deschis, să doarmă în aer liber și să aibă natura la îndemână, dar să fie într-un spațiu familiar, care să le oferă un sentiment de siguranță și confort, campingul este o alegere perfectă de vacanță.

Locurile de campare sunt amenajate pentru parcarea rulotei, sunt gratuite, dar nu oferă facilități. Acestea pot avea câteva băncuțe de luat masa, coșuri de gunoi și sursă de apă. 

10 destinații ideale pentru rulotă în România, în vă puțeți relaxa departe de agițația cotidiană:

1. Lacul Rosu, Harghita

Lacul Roșu este al doilea cel mai mare lac de baraj natural din România și este recunoscut pentru peisajele uimitoare și magia locului. Lacul Roșu face parte din Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, alături de Cheile Bicazului, Cheile Șugăului, Masivul Hășmașul Mare, Piatra Singuratică - Hășmașul Negru și Avenul Licaș.

La doar 5 km de stațiunea turistică Lacu Roșu se află un camping de tranzit, ce oferă facilitățile esențiale precum apă caldă, dușuri sau curent.

Cei mici se pot bucura de locul de joacă, în timp ce voi vă puteți relaxa la umbră într-unul dintre foișoarele de lemn puse la dispoziție pentru clienți.

Zona este una liniștită, cu acces direct de la strada principală, iar în apropiere există mai multe atracții turistice: Cheile Bicazului, Cheile Șugăului, Lacul Roșu, trasee Via Ferrata, Peștera Munticelu.

Printre activitățile ce pot fi practicate în zonă se numără echitația, ciclismul montan, speologia sau plimbările cu barca.

2. Plaja Sălbatică Corbu

Pentru iubitorii de natură ce călătoresc cu rulota și sunt în căutarea unor zone mai retrase la malul mării, plaja sălbatică Corbu poate fi o locație excelentă.

Plaja sălbatică Corbu este una dintre acele destinații în care oamenii merg să se relaxeze în mijlocul naturii. Locația este perfectă pentru cei care caută o singurătate, liniște și vor să se bucure de apusuri și răsătrituri spectaculoase la malul mării.

Parcul de rulote Malul Mării vine cu o opțiune ecologică de campare și parcare pentru orice tip de vehicule recreationale. De reținut că există o porțiune de drum neasfaltat până la parc.



Foto Răzvan Narcis Ticu / Unsplash

Vacanță la înălțime în România! Cum arată căsuțele în copac care rivalizează cu cele mai frumoase camere de hotel

3. Râșnov

Atracţiile principale pentru oaspeţii orașului Râşnov sunt cetatea medievală, casele construite în stil arhitectonic simplu şi munţii învecinaţi.

La doar 8 km de oraș se află zona de Camping Cheile Râșnoavei, ideal pentru turiștii care doresc să petreacă ceva timp în natură, dar să se bucure și de vizitarea obiectivelor turistice.


4. Săliște, Sibiu

Dacă vrei să petreci câteva zile în inima Transilvaniei, aproape de ”capitala culturală a Europei” - Sibiu, poți alege să faci un popas cu rulota la campingul Sălișteanca.

Zona este potrivită pentru turiștii dornici să descopere viața la sat cu tradițiile și obiceiurile zonei care încă se mai păstrează. Atracțiile turistice din apropiere sunt: Castelul Bran la aproximativ 19km, cetatea Râșnov 10-12 km, Poiana Braşov- 17 km și Castelul Peleş la 40 km distanță.

 

5. Delta Dunării, Tulcea

Delta Dunării este clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN.

Dacă vreți să vă bucurați de vacanță și de plimbările cu barca în Delta Dunării, în orașul Tulcea se află un loc sigur pentru a petrece nopțile în rulotă - Delta Camp

Citește mai multe despre Delta Dunării aici 

Foto Steve Halama / Unsplash

6. Maramureș

În zona Maramureului se pot vizita bisericile de lemn înscrise în patrimoniul UNESCO, centul vechi al orașului Baia Mare sau Muzeele.

Camping Noroc este un mic camping de familie situat în Sacalaseni, un mic sat din Maramureș, la 8 km de Baia Mare. Activitățile din zonă includ: plimbări cu caiacul ve râul Lăpuș, pescuitul, plimbări cu bicicleta de-a lungul digului care trece prin mai multe sate, evadare în natura salbatică oferită de Cheile Lăpusului sau vizita la muzeele situate la 8 km de camping Muzeul Satului, Muzeul Etnografic, Muzeul de Mineralogie, Turnul lui Stefan.

La cerere se poate realiza un tur de o zi în Maramureșul istoric: sate autentice, biserici din lemn, Cimitirul vesel din Sapanta, mănăstirile din Barsana, Memorialul comunismului din  Sighet.

 

7. Dragomirna, Suceava

Dacă ești în trecere și îți dorești să te relaxezi în mijlocul unei poieni de pini, la aproximativ 15 km de Suceava există un loc de camping ce dispune de grup sanitar, dușuri cu apă caldă în permanență și posibilitatea de a servi masa.

 

8. Durău, Neamț

La baza masivului Ceahlău, renumit pentru legendele fermecătoare ale babei Dochia și coloanelor enorme de stâncă, se află o stațiune turistică deschisă pe toată perioada anului, în care se regăsesc trei zone potrivite pentru rulote: Camping ''La Andrei’’, Camping Ursuleț și Camping Leon.

Traseul spre vârful muntelui începe din apropierea zonelor de camping, iar pe drum veți întâlni cascada Duruitoarea, una dintre cele mai zgomotoase creații ale naturii.

Climatul subalpin, aerul curat și atmosfera ozonată, fac ca momentele petrecute în stațiunea Durău să fie o adevărată sursă de energie și liniște pe termen lung.



Foto Toa Heftiba / Unsplash

9. Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, numit ani de zile ”capitala tineretului” sau ”orașul care nu doarme niciodată” datorită concertelor și festivalurilor realizate pe tot parcursul anului.

La marginea orașului, lângă pădure, se află zona de camping Colin, ce dispune de toate utilitățile necesare, plus piscină

 

10. Cheile Dobrogei

În zona Cheilor Dobrogei se află mai multe obiective turistice de-a lungul a câțiva km: Peștera Casian, Peștera Liliecilor, Peștera la Adam, Peștera Craniilor, Mănăstirea Sfântul Dionisie Exiguul, Mănastirea Casian și un lac de pescuit.

Zona nu este foarte vizitată, fiind perfectă pentru iubitorii de liniște și singurătate în mijlocul naturii, iar rulota se poate parca în două locuri de campare: Gura Dobrogei, lângă Mănăstirea Dionisie Exiguul sau în Cheile Dobrogei, la marginea unui drum paralel cu șoseaua principală. Alimentarea cu apă se poate face de la izvoarele din zonă.

Pasionații de călătorii care iubesc natura recomandă escapade cu rulota pentru experiențe unice și vacanțe pline de aventură.

Vezi și materialul video cu vacanța lui Cabral, cu rulota prin Europa!


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni