Anunțul momentului! S-a aflat când apare vaccinul împotriva Omicron

Anunțul momentului! S-a aflat când apare vaccinul împotriva Omicron
Citeste mai mult despre: vaccin covid-19, Omicron,
Data publicarii: 28 Decembrie 2021
Data actualizare: 28 Decembrie 2021
Omiron, noua variantă a virusului, produce îngrijorare în întreaga lume, iar luna decembrie e compromisă. De teama unui nou val, multe state europene au impus restricții dure.

Numeroase țări, inclusiv România, au introdus și restricții de călătorie. Numai în ultimele zile au fost anulate mii de zboruri de teama Omicron. Anulările au loc în cea mai aglomerată perioadă a anului pentru călătoriile aeriene.

Specialiștii spun că Omicron poate reinfecta persoanele care au avut Covid-19 și pe cele vaccinate, dar formele de boală sunt mult mai ușoare. Mii de cercetători din întreaga lume analizează impactul noii variante asupra numărului de infectări, dar și asupra protecției generate de vaccinuri sau trecerea prin boală. Eficiența împotriva infecției simptomatice scade semnificativ cu timpul de la administrarea schemei inițiale de vaccinare. Doza booster cu un vaccin ARN mesager crește eficiența și împotriva Omicron. 

 

Vaccin împotriva Omicron

Cu toate acestea este nevoie de o adaptare a serurilor împotriva Omicron. Recent, Moderna a anunțat că va începe să lucreze din ianuarie la o adaptare a vaccinului său împotriva Omicron. Dacă rezultatele vor fi bune, va fi nevoie de câteva luni până când serul va fi disponibil.

Anunțul oficial Pfizer

Compania farmaceutică Pfizer confirmă că vaccinul adaptat la varianta Omicron va fi disponibil în primăvara anului viitor. În cazul vaccinului Pfizer, după doza booster, protecția împotriva bolii cauzate de varianta Omicron este de 25 de ori mai mare la adulți. Prin urmare, a treia doză este menită să protejeze împotriva unei evoluții severe a bolii.

Momentan, grupul farmaceutic Pfizer lucrează pe două fronturi: studiază eficacitatea vaccinului actual împotriva variantelor care apar și, simultan, lucrează la o nouă versiune a vaccinului, ce va fi disponibilă în primăvară.

Foto: Shutterstock
 

Ne vedem în... ianuarie? Da, în ianuarie! The Wrong Podcast cu Alex Bogdan, în curând pe VOYO!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!