Câte persoane au murit în Marea Britanie după ce au fost vaccinate cu AstraZeneca? Anunțul autorităților

Câte persoane au murit în Marea Britanie după ce au fost vaccinate cu AstraZeneca? Anunțul autorităților
Citeste mai mult despre: COVID-19, AstraZeneca, Marea Britanie, vaccin,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 05 Aprilie 2021
Data actualizare: 05 Aprilie 2021
De când au fost inventate, vaccinurile anti-COVID-19 au stârnit multe controverse nu doar în România, ci și pe tot globul.

Chiar dacă unele campanii de vaccinare, precum cea din Israel, au decurs foarte bine, au existat și există în continuare persoane care pun la zid în primul rând serul AstraZeneca. Însă nici vaccinurile Pfizer sau Moderna nu au scăpat de critici din partea oamenilor.

După ce mai multe țări au afirmat că au stopat vaccinarea cu AstraZeneca, din cauza unor efecte adverse și a formării de cheaguri de sânge, Agenţia Britanică de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale (MHRA) a dezvăluit public câte persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca și câte au murit după ce au fost vaccinate.

Potrivit jurnaliștilor de la AFP, Agenţia Britanică de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale a dezvăluit că aproximativ 18 milioane de persoane au primit serul AstraZeneca doar în Marea Britanie, iar dintre aceștia, doar la 30 sau format cheaguri de sânge. Mai mult decât atât, MHRA a afirmat că dintre cele 18 milioane de persoane vaccinate, 7 au murit.

„Analiza noastră aprofundată asupra acestor rapoarte continuă. Riscul formării acestui tip de cheaguri de sânge este foarte scăzut. Numărul şi natura efectelor secundare raportate până acum nu sunt neobişnuite prin comparaţie cu alte tipuri de vaccinuri de uz comun”, a spus directorul MHRA, June Raine, care a mai afirmat că au fost raportate 22 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală şi alte opt tipuri de tromboze.

Reprezentanții Agenţiei Britanice de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale au ținut însă să precizeze și faptul că vaccinul COVID-19 este benefic și toată lumea ar trebui să se vaccineze. „Pe baza acestei revizuiri în curs, beneficiile vaccinurilor împotriva COVID-19 continuă să depăşească orice riscuri şi ar trebui să vă vaccinaţi când sunteţi invitat să faceţi acest lucru”, au afirmat aceștia, prin intermediul unui comunicat.

foto: Shutterstock

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: Olimpiada mămicilor: Cum arată rezerva pentru viitoarele mămici
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!