Medicamentul anti-Covid de la Pfizer, Paxlovid, aprobat în SUA pentru tratarea Covid-19

Medicamentul anti-Covid de la Pfizer, Paxlovid, aprobat în SUA pentru tratarea Covid-19
În SUA, medicamentul anti-Covid se găsește în farmacii. FOTO: Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 23 Decembrie 2021
Data actualizare: 23 Decembrie 2021
Persoanele diagnosticate cu Covid-19 de peste Ocean au la dispoziție un tratamanet medicamentos, disponibil în farmacii. Agenția pentru Medicamente din SUA a aprobat folosirea Paxlovid, noul antiviral de la Pfizer.

Paxlovid este un antiviral recomandat a fi folosit în primele trei zile de la debutul simptomelor de Covid-19 și după confirmarea prezenței bolii. 

Conform FDA, persoanele în vârstă de peste 12 ani, care prezintă mare risc la infecția cu SARS-CoV-2, au nevoie de rețetă pentru a-și procura acest medicament, informează CNN.

Conform companiei producătoare, Paxlovid acționează cu succes în primele trei zile dela debutul simptomelor și reduce cu 89% riscul de spitalizare și deces în urma infectării cu SARS-CoV-2. 

Antiviralul se administrează de două ori pe zi (câte trei tablete), vreme de 5 zile, spun reprezentanții Pfizer, conform sursei citate.

Autorizarea de astăzi a Paxlovid reprezintă un alt exemplu extraordinar al modului în care știința ne va ajuta în cele din urmă să învingem această pandemie, care, chiar și după doi ani, continuă să perturbe și să devasteze vieți în întreaga lume. Această terapie inovatoare, care s-a dovedit a reduce semnificativ spitalizările și decesele și poate fi luată acasă, va schimba modul în care tratăm Covid-19 și, sperăm, va ajuta la reducerea unora dintre presiunile semnificative cu care se confruntă sistemele noastre de asistență medicală și spitalicească”, a spus, într-o declarație de presă, Albert Bourla, CEO-ul Pfizer.

Primele studii clinice au fost realizate pe persoane adulte cu risc crescut de a dezvolta o formă gravă a bolii Covid-19. Acestea au primit câte o pastilă la fiecare 12 ore, vreme de 5 zile.

Fotografii: Shutterstock/Getty

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!