• PRO TV
  • (P) 5 sfaturi dacă intenționați să cumpărați autovehicule rulate

(P) 5 sfaturi dacă intenționați să cumpărați autovehicule rulate

(P) 5 sfaturi dacă intenționați să cumpărați autovehicule rulate

Cumpărarea unui autoturism rulat aduce multe avantaje, dar și unele riscuri. Aflați sfaturile care vă vor ajuta să faceți o achiziție sigură.

Cumpărarea unei mașini uzate oferă avantaje precum prețul sau rapiditatea de cumpărare. Cu toate acestea, o decizie pripită, fără a lua în considerare anumite riscuri, ne poate aduce o serie de probleme pe care este mai bine să le prevenim. Din acest motiv, vă oferim câteva sfaturi, astfel încât achiziționarea unui vehicul să se dovedește a fi o experiență bună.

Vorbiți cu vânzătorul

Dacă, după câteva zile, vedeți anunțuri pe paginile cu auto rulate și găsiți una sau mai multe oferte care vă plac, puteți trece la a doua etapă - intrați în contact cu cei care le comercializează. În acest pas, ar trebui să vă uitați la lucrurile care dezvăluie dacă ați greșit sau nu cu privire la ceea ce ați ales. Interacțiunea cu vanzatorul trebuie să fie una bună, astfel încât acesta să vă inspire încredere și profesionalism.

Verificați mai întâi, negociați mai târziu

Dacă ați verificat deja că vânzătorul are o intenție reală de vânzare și mașina este încă disponibilă, ar trebui să mergeți la etapa de revizuire. Nu luați decizii fără să le vedeți sau să le revizuiți. Este important să verificați dacă mașina este atât în anunț, cât și în realitate aceeași. 

Efectuați o revizie generală

Este posibil ca la momentul cumpărării să nu cunoașteți aspectele tehnice care permit vehiculului să funcționeze optim în timp ce îl dețineți. Este recomandat să consultați un profesionist de încredere care poate efectua o inspecție a stării pieselor vehiculului. Mergeți la un mecanic și verificați:

Motor: Nu există scurgeri de orice fel sau pete de coroziune;

Pneuri: Verificați dacă pneurile nu sunt uzate și dacă prezintă fracturi sau găuri care pot fi un pericol la rulare;

Amortizoare: Această parte a vehiculului are o durată cuprinsă între 40 mii și 50 mii de kilometri, deci trebuie să fiți atenți dacă sunt în stare proastă sau prezintă scurgeri, mai ales dacă mașina are un kilometraj mai mare;

Curele: Verificați dacă curelele de transmisie nu sunt uzate, dacă prezintă fisuri sau strălucesc. În felul acesta, vă puteți da seama dacă nu sunt în formă optimă;

Verificați istoricul vehiculului

Este important atunci când achiziționăm să vedem ce istoric au acestea. Există programe prin care introduceți seria șasiului, de exemplu, iar în program vi se va afișa întreg istoricul mașinii, inclusiv eventualele accidente. Deci, puteți cunoaște identitatea fostului proprietar, în cazul în care mașina a avut accidente sau amenzi de orice fel. Pe autoderulate.ro aveți numeroase opțiuni de vehicule din care puteți alege, astfel încât să luați o decizie potrivită nevoilor dumneavoastră.

Efectuați o verificare a stării generale și a stării estetice a caroseriei vehiculului. Evitați să cumpărați mașini care au semne de coliziuni, scurgeri de lichide sau orice deteriorare vizibilă a tapițeriei și a materialelor interioare. În plus, este important să verificați starea luminilor, parbrizelor, scaunelor și  ușilor.

Testați vehiculul

Nu este nimic mai bun decât experiența de conducere pentru a vedea dacă vehiculul funcționează corect. Efectuați o rută care vă permite să cunoașteți performanță franelor, direcția, alinierea roților, accelerația, starea pedalelor și a cutiei de viteze. Este important să verificați dacă nu există vreun sunet ciudat pe care îl găsiți suspect.

Contact: 

[email protected]

SUCEAVA: 0374 006 007

BUCUREȘTI: 0759 888 788

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni