(P) Bursa locurilor de muncă s-a mutat online

(P) Bursa locurilor de muncă s-a mutat online
Data: 28 Noiembrie 2019
Varianta online a magazinelor și nu numai a schimbat total modul în care ne desfășurăm căutările în orice domeniu de interes. 

Chiar și bursa locurilor de muncă s-a mutat online. Este o manieră mai eficientă, rapidă de a căuta locuri de muncă vacante, de a compara piața și a găsi un job ce întrunește toate condițiile dorite.

Din șirul de platforme cu astfel de anunțuri de locuri de munca se remarcă cele locale, pentru că simplifică poate căutările. Doar că această abordare ar putea chiar limita alegerile. Cu cât este acoperită o arie mai largă, cu atât mai bine. Mergând pe acest principiu, Jobslist aduce în atenția publicului larg, fie că este vorba de candidați sau angajatori, o platformă complexă.

Ce oferă concret Jobslist.ro

Spre deosebire de anunțurile care depind de o limită de cuvinte, care emit pe scurt câteva informații, aici vorbim despre anunțuri complete, încărcate gratuit, postate și promovate gratuit. Există chiar o recomandare de a include cât mai multe date despre postul vacant, de la locație la salariu, condiții, cerințe de calificare etc.

Mai mult decât atât, Jobslist acoperă piața locurilor de muncă din țară și din străinătate, incluzând toate domeniile de activitate și toate orașele din țară. 

Turism, vânzări, traduceri, telecomunicații, transporturi și tot ce ține de piața de servicii sunt domenii în care constant se vor căuta candidați, iar jobslist.ro devine intermediar între cei interesați și cei care își lansează anunțul cu postul vacant.

Platforma în cauză este constant actualizată, cu locuri de munca strainatate sau cele pe plan național. Portalul de acest gen este cu adevărat practic la capitolul opțiuni și funcții. Pentru cei care recrutează anunțul este ușor de redactat, cu pași informativi despre ce trebuie să includă. 

Tot aici, odată ce au postat un anunț, pot urmări și piața candidaților.

De partea cealaltă, a celor interesați și posibili candidați, avantajele se referă la ușurința cercetării, de posibilitatea de a aplica online. Evită astfel și costurile suplimentare ale agențiilor de recrutare și alte căutări pe platforme diferite, în funcție doar de locație. Un singur loc acoperă tot necesarul, întrunește toate condițiile optime pentru ca tot drumul de la căuta și până la a găsi personal corespunzător să fie unul mai rapid și mai eficient.

Câtă încredere au românii în această practică

Practic există o adaptare a publicului la aceste metode. Nu doar doritorii de a găsi un loc de muncă caută online și depun CV-uri, ci această tendință este deja una implementată în rândul angajatorilor. A devenit o așa zisă modă de când au fost depășite barierele ce țin de locație. Relevant este și pentru piața locurilor de muncă din străinătate, unde recrutorii caută cu interes forță de muncă și din România, iar modul de contact este mai ușor prin intermediul platformelor special dedicate în acest sens.

Mai presus de orice primează interesul de a găsi locuri de muncă, opțiuni mai variate. La acest scenariu se adaugă și faptul că în țară există un deficit major al forței de muncă, așadar fie sezonieri sau nu, part time sau full time, în mai toate domeniile de activitate sunt căutați muncitori.

În plus, există deja o binecunoscută practică a unor angajatori de a se baza și pe factorul online atunci când doresc să facă o angajare. 

Caută în baza de date a profilelor online și descoperă ceva mai multe despre un candidat. Punem la socoteală și faptul că studiile arată că eșecul recrutărilor a fost corelat și cu faptul că anunțul nu era relevant, cu suficientă informație sau nu apărea unde trebuie, în ziare locale pe segmentul de interes al unui angajator. Așadar ne dăm seama că online-ul, cu toate avantajele sale și platformele cu anunțuri de locuri de muncă, a revoluționat modul în care se creează o legătură între recrutor și candidat.

Pentru cei care își doresc să încerce se pot gândi și că nu au nimic de pierdut. Șansele de a găsi și a aplica la un post, pentru care ulterior se vor dovedi a fi și recrutați sunt mai mari online, decât a se prezenta, dacă este posibil, fizic la fața locului.  

Jobslist.ro impune doar crearea unui cont, atât pentru cei care doresc să aplice la job-uri, cât și pentru cei care oferă posture vacante, iar totul este gratuit. 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO