Pana generalizată de curent care va afecta Europa. ”Întrebarea este când va fi”

Pana generalizată de curent care va afecta Europa. Întrebarea este când va fi
Citeste mai mult despre: pana de curent, Europa,
Data publicarii: 01 Noiembrie 2021
Data actualizare: 07 Noiembrie 2021
Klaudia Tanner, ministrul austriac al apărării, a înaintat un avertisment. 

Potrivit www.euroweeklynews, există o șansă foarte mare ca o pană de curent generalizată să afecteze servicii precum computerele, telefoanele mobile, aprovizionarea locuințelor cu curent electric. ”Blackout”-ul nu va avea loc doar în Austria, ci în întreaga Europa. 

Conform La Razon, Klaudia Tanner spune că întrebare nu este dacă va avea loc acest ”blackout”, ci mai degrabă ”întrebarea este când va fi”. De asemenea, aceasta a precizat că pericolul este ”subestimat de toată lumea” și că poate avea consecințe grave. 

Pentru a avertiza populația, guvernul austriac a decis să ruleze o campanie de conștientizare, prin intermediul mass media.

Sloganul campaniei este ”Ce e de făcut când totul se oprește” și explică oamenilor ce măsuri trebui luate în caz de pană de curent. Printre acestea, să cumpere hrană pentru câteva zile, combustibil, lumânări, baterii și apă de băut. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să stabilească, cu membrii familiei și prietenii, un punct de întâlnire și să încerce să colaboreze cu vecinii. 

Pana de curent poate afecta bancomatele, semafoarele, telefoanele, internetul. Nu ar fi prima oară în istorie, s-a mai întâmplat în 1989, în Quebec, Canada. Autoritățile nu au confirmat niciodată cauza, au sugerat că au fost cauza tehnice sau o supraîncărcare din cauza consumului prea mare.

Conform presei naționale, nu este prima dată când armata austriacă a avut dreptate cu predicțiile. În 2017, oficialii vorbeau de o posibilă pandemie care să paralizeze lumea în următoarea decadă, ceva ce s-a dovedit, până la urmă, adevărat, după cum consemnează 20minutos.es.

Foto: Shutterstock

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!