Ce le comunică Adela Popescu și Amalia Enache copiilor despre război? Mărturisiri sincere

Ce le comunică Adela Popescu și Amalia Enache copiilor despre război? Mărturisiri sincere
Citeste mai mult despre: Adela Popescu, Amalia Enache, podcast,
Data publicarii: 08 Martie 2022
Data actualizare: 09 Martie 2022
Podcastul Cu inima la vedere, realizat de Amalia Enache pentru Hope and Homes for Children, este disponibil  pe VOYO.

În acest sezon, accentul va fi pus pe modul în care ne educăm copiii. 

Prima ediție a celui de-al doilea sezon o are ca invitată pe Adela Popescu.  Este discutat un subiect actual, modul în care le sunt spuse copiilor informații despre război și cum gestionează părinții astfel de situații. Episodul îl puteți vedea pe  VOYO.


 

Într-un interviu acordat ProTvPlus, Adela Popescu și Amalia Enache au vorbit despre acest podcast și despre modul în care au comunicat ei cu micuții lor. Amalia a mărturiit că o informează pe fiica ei, în măsura în care aceasta pune întrebări, mai ales că e conștientă că ea însăși, ca jurnalist, are acces la informație:

"Alma știe că a început un război, că nu ni se întâmplă nouă și că e important să îi pese că li se întâmplă altor oameni; i-am spus că e în siguranță."

Pentru că fetița ei s-a arătat dornică să știe chiar mai multe, ea a fost disponibilă să comunice și a repetat că are oricât timp și orice disponibilitate să îi explice despre ce e vorba. 

Adela Popescu a mărturisit că și pe ea a afectat-o ce se întâmplă, dar că e conștientă că, în calitate de mame "devenim destul de puternice în momente în care ne sunt puși în pericol puii." În ceea ce privește modul de comunicare despre război, a mărturisit:

"așteptăm momentul când vin să ne pună întrebări, nu ne uităm la știri de față cu ei; când Alexandru ne-a văzut că pregăteam hăinuțe să donăm, m-a întrebat. I-am explicat că un om rău, nu m-am putut abține să nu spun asta, a luat decizii greșite și acum copiii nu mai au ce le trebuie; m-a emoționat că a început să împăturească (...) trebuie găsită maniera corectă de comunicare în așa fel încât să nu îi marcheze pe copii." 


Despre podcast, Amalia Enache spune: 

 ”Podcastul Cu inima la vedere răspunde în continuare la întrebarea neliniștitoare pe care noi, cei cu conștiința trează, o avem: sunt sau nu un părinte bun?! Și ea vine la pachet cu o sumedenie de alte întrebări legate de ce putem face să fim părinți mai buni, întrebări pe care eu le pun mai departe unor oameni pe care îi admirăm pentru ce au dovedit în profesiile lor, pentru imaginea lor publica, talentul și munca lor, pe de o parte și pe de altă parte unor psihologi-experți. Podcastul Cu inima la vedere va vorbi în acest sezon în mod special despre educație, de la cea pe care le-o oferim copiilor în familie, până la cea de la școală și din societate”.

ProTv susține campania Crucea Roșie pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina:

RO76BRDE410SV07590484100 (Ron)

EURO-RO12BRDE410SV31714694100

USD-RO88BRDE410SV36413794100

Puteți dona pe site-ul Crucea Roșie 

VEZI ȘI VIDEO:


Prioritatea Hope and Homes for Children în această perioadă sunt copiii care sosesc din orfelinatele din Ucraina: pregătirea centrelor în care sunt găzduiți (cu paturi, saltele, plăpumi, perne, lenjerie), asigurarea hranei, a produselor de primă necesitate, suport medical și psihologic. Puteti ajuta si fi alaturi de copiii orfani din Ucraina printr-o donatie pe: https://hopeandhomes.ro/ucraina/

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!