• PRO TV
  • Două femei s-au căsătorit legal, în premieră, în România

Două femei s-au căsătorit legal, în premieră, în România

Două femei s-au căsătorit legal, în premieră, în România

Evie și Georgiana s-au căsătorit legal în Sectorul 5 din București. Iată cum au reușit, având în vedere că legea interzice acest lucru!

Georgiana și Evie sunt cele două femei care au făcut pasul vieții lor. Acestea s-au căsătorit, legal, în fața ofițerului de Stare Civilă a Sectorului 5 din București. Deși legea interzice oficializarea relațiilor între persoane de același sex, îndrăgostitele au găsit o metodă prin care să își acrediteze relația.

Cele două au pășit în fața ofițerului de stare civilă pentru a spune cel mai important „DA” din viața lor. Se pare că femeile au reușit să găsească o metodă inedită pentru a-și oficializa relația. Demersul a fost posibil deoarece Evie este transgender și încă nu și-a schimbat numele din buletin, deși tranziția a început în urmă cu mai mult timp. 

„În lege scrie că nu avem voie să ne căsătorim dacă avem același sex, dar noi nu avem același sex în acte. Iar statul român nu face diferența dintre sex și gen, deci n-ar avea de ce să fie probleme', a declarat Georgiana pentru VICE România.

Cele două s-au cunoscut pe Tinder, o platformă de dating extrem de cunoscută, iar după doar o lună s-au mutat împreună. În decembrie, Georgiana a cerut-o în căsătorie pe partenera ei, care în aprilie i-a întors întrebarea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VICE România (@viceromania)

Au mai fost căsătorite

Ambele femei au mai fost căsătorite în trecut. Georgiana a divorțat în 2016 și știa că este pansexuală deoarece a mai avut sentimente atât pentru bărbați, cât și pentru femei. La rândul ei, Evie a fost într-un mariaj din care are și o fetiță, înainte de a realiza faptul că suferă de disforie de gen. La 36 de ani, ea a descoperit adevărata sa identitate.

„Eram de foarte mult timp într-o depresie căreia nu-i găseam cauza. În comunitatea trans se spune că treaba asta e ca un fel de gimnastică mintală: decât să accepți că ești trans, pentru că asta ți-ar cauza nenumărate probleme, începi să găsești tot felul de alte motive pentru depresia ta', a mărturisit Evie pentru sursa menționată.

Sursă foto: Vice Romania/Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni