• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Îndemnul părintelui Vasile Ioana, de ziua Maicii Domnului, pentru cei care vor să aibă copii: „Darul lui Dumnezeu”

Îndemnul părintelui Vasile Ioana, de ziua Maicii Domnului, pentru cei care vor să aibă copii: „Darul lui Dumnezeu”

Astăzi, 8 septembrie, Biserica Ortodoxă sărbătorește nașterea Maicii Domnului. Milioane de români îi poartă numele sau diverse derivate ale acestuia, iar părintele Vasile Ioana le-a dat un sfat important celor care își doresc să aibă copii.

Preotul îi îndeamnă pe cei care vor să devină părinți să urmeze exemplul părinților Maicii Domnului și să postească timp de 40 de zile, să se roage și să nu aibă niciun contact intim cu partenerul. După ce trec cele 40 de zile, cu ajutorul Maicii Domnului, femeia poate rămâne însărcinată.

„Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului, nu puteau să aibă copii și, deja, vârsta avansa și era o tradiție că, dacă nu aveai copii ca familie, familia nu rodea, nu puteai să aduci daruri la Templul Sfânt. Atunci, Ioachim merge în pustietate, Ana merge și ea într-o peșteră, Ioachim într-o altă peșteră. 40 de zile se roagă. După 40 de zile de post și rugăciune, se întâlnesc și o zămislesc pe Maria. 

Cei care nu au prunci și doresc să aibă prunci pot să folosească metoda lui Ioachim și a Anei de a naște prunci. Nașterea unui prunc nu este doar rodul relației dintre un bărbat și o femeie, e darul lui Dumnezeu.

Ioachim s-a rugat să primească un copil de la Dumnezeu și a primit prin rugăciune și prin post. Biserica te cheamă la jertfă, te cheamă la rugăciune și la post. Stai 40 de zile în rugăciune și în post și, după 40 de zile, reîntâlnirea soțului cu soția poate să aducă darul de prunci.

De aceea, îi îndemnăm, pe toți cei care doresc să aibă prunci să se roage mult Maicii Domnului Sfinte, pentru ca ea ajută mult ”, a declarat părintele Vasile Ioana.  

Mai mult decât atât, părintele ne îndeamnă pe toți să facem ceea ce ne-a spus Iisus: să fim blânzi unii cu alții, să fim buni, să acceptăm jertfele și să ne iertăm păcatele unii altora. Rugăciunea, de asemenea, trebuie să fie văzută ca pe o modalitate prin care putem ajunge în Împărăția lui Dumnezeu, să ajungem „la o altă condiție”. 

 

Sursa foto: Captură video 

VEZI MOMENTUL COMPLET ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS 


Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni