(P) Cum asortezi corect gecile la restul ținutei. Cele mai frecvente greșeli

(P) Cum asortezi corect gecile la restul ținutei. Cele mai frecvente greșeli
Citeste mai mult despre: tinute, haine,
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 09 Martie 2020
Data actualizare: 09 Martie 2020
Este de la sine înțeles că trebuie să porți ținute care să se potrivească stilului tău, dar uneori ar fi bine să ții cont și de unele recomandări pentru a fi în pas cu moda. Nu contează atât de mult piesele vestimentare pe care le porți, ci modul în care le combini.

Chiar dacă ai profitat de perioada reducerilor sau nu, cu siguranță ai întotdeauna de unde să alegi numeroase articole la prețuri accesibile, așa cum sunt pantalonii, fustele sau unele geci de damă ieftine.

Facem o serie de greșeli în momentul în care începem să combinăm gecile cu anumite ținute. Îți prezentăm în acest articol câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont, ca să poți obține ținute inspirate de fiecare dată.

Gecile și rochiile sau fustele

Chiar dacă la prima vedere pare a fi o combinație total eșuată, reține că poate fi una dintre cele mai bune ținute ale tale. Dacă ai o fustă plisată, cu un print puternic sau chiar într-o singură culoare, geaca trebuie neapărat să fie din piele și într-o singură nuanță. 

Gecile de piele scurte completează foarte bine ținutele cu rochii sau fuste, în special dacă ajung până la nivelul genunchilor. În partea de sus poate exista un pulover sau un tricou, în funcție de vremea de afară. O geacă neagră se va potrivi indiferent de culoarea fustei, rochiei sau a pieselor din partea de sus.

Gecile și pantalonii

Nu asociem niciodată pantalonii de trening cu o geacă de piele, din denim sau blană. În schimb, dacă avem o ținută sport, este clar că avem nevoie de o geacă de fâș sau de poliester. Aici culorile pot să difere, mai ales dacă ai o pereche de pantofi sport simpli, alb sau gri, care nu schimbă prea mult cromatica ținutelor.

Gecile și încălțămintea

O ținută completă are nevoie de o încălțăminte pe măsură. Sport, casual sau office, încălțămintea trebuie să fie din același registru stilistic cu geaca. Astfel, o geacă de piele poate fi asortată cu o pereche de pantofi sport, dar și casual sau chiar office. În schimb, dacă porți o geacă din denim nu ai niciun motiv să nu porți o pereche de pantofi sport sau casual, dar niciodată eleganți.

Dacă ai o geacă într-o culoare aparte, ai două variante: ori alegi încălțămintea în aceeași culoare, ori într-o culoare mai simplă. Nu trebuie să existe o discrepanță între culoarea gecilor și cea a încălțărilor, din simplul motiv că nu va arăta deloc bine și vei strica o ținută care putea fi nemaipomenită.

Cele mai frecvente greșeli

Așa cum am menționat și anterior, tindem să facem o serie de greșeli din simplul fapt că asociem unele materiale care nu au nicio legătură. Aici vorbim despre geci de piele cu trening, denim cu trening sau blană cu jeans. În mod normal, o pereche de jeanși se poate asorta la orice tip de geacă, dar dacă aceasta are blană în zona gâtului sau la mâneci, nu va fi cea mai fericită alegere.

Culorile aprinse sunt potrivite pentru ținutele simple, all white sau gri, care să pună în evidență geaca. Însă, dacă vrei să mergi la sigur, cu o geacă neagră nu vei da niciodată greș.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies