(P) Roșu este despre tine

(P) Roșu este despre tine
Citeste mai mult despre: rosu, Generali Asigurari, Generali pasiune,
Data publicarii: 09 Septembrie 2021
Data actualizare: 09 Septembrie 2021
Dacă ar fi să alegi o singură culoare din spectrul larg și minunat al tuturor culorilor pe care le-ai văzut în viața ta, care ar fi aceea? Și de ce ai alege acea culoare? 

Știai că fiecare culoare îți transmite o stare, un mesaj, îți poate modifica percepția asupra unei situații, dar și imaginea asupra unei persoane? Dacă ar fi să vorbim doar despre culoarea roșie, ce am putea spune despre roșu? 

Datând din arta preistorică, pigmentul roșu, care se obținea din ocru, a fost printre primele culori folosite de oamenii. Se știe că atât egiptenii, cât și maiașii foloseau culoarea roșie pentru a- și vopsi fața la ceremoniile religioase. Ulterior, românii foloseau steaguri roșii care să ii protejeze în lupte, iar atunci când sărbătoreau victoria aveau trupurile colorate tot în roșu. 

De asemenea, roșu a fost și este o culoare reper în China, unde a fost folosită pentru a colora ceramică timpurie, iar mai târziu porțile și zidurile palatelor. Tot în China, roșul este culoarea norocului, a fericirii și a prosperității. Astfel, miresele din China poartă, în mod tradițional, rochii de culoare roșie. 

În altă parte a globului, în India și Nepal, miresele se îmbracă în sari-uri roșii pentru a simboliza prosperitatea și norocul. 

Schimbând registrul, dacă este să ne uităm la astrologie, roșu este un semn al puterii, al sănătății și vitalității, culoarea roșie fiind purtată de persoanele expansive, puternice - ori de cele care doresc să aibă asemenea caracteristici. În spatele firilor ambițioase, se pot ascunde persoane puternice care sunt capabile să se descurce în orice situație, dar care se grăbesc să eticheteze lumea din jur. De obicei "oamenii roșii" sunt optimiști, nu suportă monotonia, sunt mereu activi și se orientează spre viitor. 

Din punct de vedere astrologic, roșu este culoarea preferată a celor născuți în zodia Berbec - o culoare reprezentativă pentru planeta zodiei, Marte.

La nivel fizic și emoțional, roșu energizează organismul. Ne conectează cu corpul nostru. Culoarea roșie are probabil cel mai puternic efect asupra psihicului și fizicului uman: crește entuziasmul, mărește tensiunea arterială și pulsul, sporește încrederea în sine. Roșul ne stimulează la nivel fizic, motiv pentru care a fost asociat de-a lungul timpului cu pasiunea și dragostea. 

Culoarea roșie intensifică emoțiile, aduce energie și poftă de viață. Încă de acum câteva sute de ani, culoarea roșie a fost asociată cu ritualuri de vindecare, fiind folosită de alchimiști și vraci în tot felul de ritualuri, considerate miraculoase. Din aceste motive, dintr-o interpretare mai mistică, se spune că roșu este un simbol al vieții, al puterii și pasiunii. Indiferent dacă ne uităm la istorie, la astrologie, spiritualitate, la corpul fizic sau cel emoțional, vedem că roșu este despre oameni. Este vorba despre tine. 

Când citești: Roșu este pasiune, oare la ce te duce cu gândul acest lucru? Ar putea fi despre pasiunea de a face lucrurile care îți plac în viață; despre siguranța și încrederea în azi și mâine. Atunci, este atât de simplu să adaugi și siguranță în viața ta alegând un partener de încredere, cum este Generali. Pe lângă pasiunea noastră, la Generali poți găși soluții de protecție personalizate.

Consultanții noștri îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru că tu să faci cea mai bună alegere în privința asigurărilor pentru ține și cei dragi. 

Mai mult decât atât, am pregătit un concurs cu premii atractive. Tot ce trebuie să faci este să intri aici, să ne spui care este pasiunea ta și poți câștiga, prin tragere la sorți, un iPad Pro săptămânal sau marele premiu, un MacBook Air. Care este pasiunea ta? Ce spui? Intri în joc?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!