• PRO TV
  • Europa va avea o nouă regină! Povestea desprinsă din filme a fermecătoarei Mary Donaldson, soția prințului Frederik

Europa va avea o nouă regină! Povestea desprinsă din filme a fermecătoarei Mary Donaldson, soția prințului Frederik

Europa va avea o nouă regină! Povestea desprinsă din filme a fermecătoarei Mary Donaldson, soția prințului Frederik

Chiar dacă nu este la fel de cunoscută ca prințesa de Wales sau Letizia a Spaniei, prințesa Mary Donaldson este considerată un etalon în materie de stil și frumusețe. Povestea de dragoste dintre Mary și Frederik al Danemarcei pare desprinsă din filme.

Gallery

​Totul a început cu o discuție despre părul de pe piept, scrie The Guardian. Douăzeci și trei de ani mai târziu, Mary Donaldson, fost manager imobiliar din Tasmania, este pe cale să devină regina Danemarcei. (Mai multe imagini cu viitoarea regină a Danemarcei în GALERIA FOTO de mai sus)

Mary și Frederick al Danemarcei s-au cunoscut într-un bar din Sydney

Călătoria ei neconvențională de la clasa de mijloc din Australia la regalitatea europeană a început într-un bar banal din Sydney, în anul 2000. Mary se afla într-un pub alături de mai multe prietene. Fetele au intrat în vorba cu un grup de bărbați, printre care prințul Frederik al Danemarcei, fratele său, prințul Joachim, și vărul lor, Nikolaos.

„Toate fetele din jurul mesei discutau despre ce este mai bine - bărbatul cu păr pe piept sau bărbatul fără păr, iar prinții purtau cămăși deschise”, povestea una dintre prietenele lui Mary, potrivit sursei citate mai sus.

„Ni s-a permis să îi atingem pe prințul Frederik și pe prințul Nikolaos. Mi-a plăcut cel mai mult Prințul Frederik pentru că era foarte finuț. Prințul Nikolaos avea foarte mult păr și chiar nu era genul meu”, a adăugat Mary, care pe atunci avea 28 de ani și nu avea nicio idee cu cine vorbea.

„Prima dată când ne-am întâlnit, ne-am strâns mâna și nu știam că este prințul moștenitor al Danemarcei. O oră sau cam așa ceva mai târziu, cineva a venit la mine și m-a întrebat: „Știi cine sunt acești oameni?”, a declarat ea într-un interviu în 2003. 

Mary a lucrat ca agent imobiliar

Născută în Hobart în 1972 din părinți scoțieni, tatăl lui Mary a fost profesor de matematică, iar mama ei asistent executiv la Universitatea din Tasmania. Cea mai tânără din patru copii, Mary a mers la școlile locale, iar mai târziu a studiat comerț și drept în Tasmania. S-a mutat la Melbourne și apoi la Sydney pentru a lucra în publicitate și apoi a lucrat în domeniul imobiliar.

După ce s-au întâlnit la Slip Inn, Mary și Frederick au început o poveste de dragoste secretă, de la distanță. Frederik a călătorit în Australia de mai multe ori în următorul an. În 2001, o revistă daneză l-a urmărit pe print în Australia și l-a surprins în compania lui Mary. În textul publicat de revistă, Mary a fost descrisă ca o „frumoasă, extrovertită, talentată și poate viitoare prințesă moștenitoare”.

Frederik a convins-o pe Mary să se mute la Copenhaga. Înaintea să ajungă în Danemarca, Mary a angajat un consultant de stil, pentru a începe transformarea ei din femeie de rând în viitoare regină. Cuplul s-a logodit oficial la 8 octombrie 2003.

Regina Margrethe a Danemarcei a sfătuit-o pe Mary să învețe daneze înainte de nunta regală din 2004. Mary și Frederik au avut o nuntă de basm în 2004 și sunt părinții a patru copii.

Regina Margrethe a Danemarcei abdică după 52 de ani de domnie 

Pe lângă rolul de mamă, Mary și-a asumat activități umanitare pentru o serie de cauze, inclusiv pentru drepturile femeilor și drepturile LGBTQ+.

Întotdeauna am avut un puternic simț al dreptății: că toată lumea ar trebui să aibă aceleași oportunități, indiferent de unde vii”, a declarat ea pentru Financial Times în 2022.

La sfârșitul anului 2023, Regina Margrethe a Danemarcei a anunţat că abdică după 52 de ani de domnie, astfel că fiul ei va deveni rege, iar Mary va fi regină. Margrethe a II-a, în vârstă 83 de ani, se va retrage oficial de pe tron la 14 ianuarie 2024.

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni