• PRO TV
  • Revoltător! Ana Julia, cel mai mare șarpe din lume, de 8 metri și greu cât un luptător de sumo, a fost ucisă de braconieri

Revoltător! Ana Julia, cel mai mare șarpe din lume, de 8 metri și greu cât un luptător de sumo, a fost ucisă de braconieri

Revoltător! Ana Julia, cel mai mare șarpe din lume, de 8 metri și greu cât un luptător de sumo, a fost ucisă de braconieri

Cel mai mare șarpe din lume, lung de 8 metri și greu cât un luptător de sumo, a fost împușcat de curând de vânători fără scrupule.

Gallery

Ana Julia, din specia anaconda verde, cântărea 200 de kilograme și a fost descoperită de oamenii de știință în pădurea tropicală din Amazon cu cinci săptămâni înainte de moartea ei tragică.

Șarpele era gros cât un cauciuc de mașină și avea capul la fel de mare ca un om.

La momentul descoperirii, a fost desemnat cel mai mare șarpe din lume și a devenit adorat de oamenii de ștință. Doar că recent a fost găsit plutind mort în râu, fapt ce a declanșat revolta printre cercetători.

Prezentatorul și biologul olandez Freek Vonk (40 de ani), care a fost filmat înotând alături de giganta creatură, a declarat că a fost ”trist și înfuriat” la aflarea veștii.

Conform producătorului Cristian Dimitris, șarpele găsit mort este același care a înotat alături de Vonk. ”Am comparat semnele de pe cap, care sunt la fel ca amprentele la oameni. Este vorba de cel mai faimos anaconda din lume, total emblematic pentru regiune”.

Profesorul Vonk a declarat: ”Cât de bolnav să fii să omori un animal atât de frumos și de special?
Din câte știm, era foarte sănătoasă și încă în prima parte a vieții, deci ar fi putut produce o mulțime de urmași în anii ce urmează.

Sper ca infractorii să fie găsiți și condamnați pentru că astfel de comportament trebuie pedepsit cu severitate”.
O investigație privind moartea Anei Julia a fost inițiată de Poliția Militară a Mediului.


Foto: Profimedia, Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni