• PRO TV
  • Un copil dupa 40 de ani? Afla avantajele unei sarcini tarzii

Un copil dupa 40 de ani? Afla avantajele unei sarcini tarzii

Un copil dupa 40 de ani? Afla avantajele unei sarcini tarzii

“Mai intai cariera, imi iau o casa si apoi fac si un copil”, asta e deviza multor tinere. Nu intinde insa prea mult de aceste termene, pentru ca te poti trezi ca ai ajuns la 40 de ani si iti va fi mai greu sa intri in randul mamicilor.

Planurile multor femei “moderne” nu includ intotdeauna o sarcina pe primul loc, mai ales daca sunt abia la inceput de drum in viata.

Dupa 45 de ani, expertii spun ca e aproape imposibil sa ramai insarcinata natural (cu ajutorul ovulelor tale). Totusi, sunt multe femei in lume care raman insarcinate si la peste 40 de ani, fie ca au folosit tratamente de fertilitate sau nu.Studiile recente au aratat ca ar fi chiar unele beneficii si pentru tine si pentru copil in cazul unei sarcini la o varsta inaintata.

Care sunt avantajele?
• Esti stabila emotional. Adica ai avut timp, pana acum, sa cresti si sa vezi lumea. Si se presupune ca ai deja o situatie materiala buna, iar la munca nu mai esti in goana dupa job-ul ideal. Ai ajuns in momentul in care iti cunosti partenerul si puteti pune bazele unei familii solide.
• Faci alegeri mai bune. Potrivit unui studiu facut in 2006 de cercetatori americani, mamele de peste 40 de ani iau decizii mai intelepte in legatura cu hrana copiilor lor si aleg alimente sanatoase in detrimentul dulciurilor sau fast-food-ului.
• Esti stabila financiar. O mare parte din mamicile de peste 40 de ani au urcat treptele in cariera. Sunt stabile financiar si tind sa se intoarca la munca mai repede dupa nastere.

Citeste mai multe pe www.depici.ro.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni