Cine sunt bogații lumii care nu vor să lase niciun cent din avere copiilor lor

Cine sunt bogații lumii care nu vor să lase niciun cent din avere copiilor lor
Miliardarii nu vor să-și resfețe copiii, indiferent de vârsta lor. FOTO: Getty Images
Citeste mai mult despre: bogatii lumii, copii bogati, miliardari,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 18 Noiembrie 2019
Data actualizare: 08 Noiembrie 2020
Au construit imperii de miliarde de dolari, dar nu vor să le transmită mai departe copiilor lor. Iată care sunt starurile care preferă să-și doneze averile decât să le lase copiilor.

Banii nu sunt totul în viață, o știe orice om, însă dacă îi ai la timpul potrivit îți poți construi un viitor pe măsura visurilor tale. Cei mai mulți dintre miliardarii lumii au început de jos și au acumulat averi cu care ar putea susține pe vecie toate rudele de gradele I, II, și III. Totuși, câteva personalități extrem de bogate din toată lumea consideră că transmiterea averilor către copii este o greșeală.

Bill Gates

Cel mai bogat om al planetei, cu o avere de 102,5 miliarde de dolari, și-a obișnuit cei trei copii cu gândul că banii obținuți ușor nu le vor aduce fericirea. Deținător al celei mai mari fundații caritabile din lume, Bill Gates plănuiește să-și lase cea mai mare parte a averii sale pe mâna celor care vor avea grijă în continuare de sărmani.

Într-un interviu acordat Reddit, Gates afirma că urmașii lui se vor mulțumi cu cel mult 10 milioane de dolari fiecare.

Warren Buffett

Miliardarul Warren Buffett, care deține acțiuni în cadrul unora dintre cele mai profitabile companii din lume, este un mare filantrop. El a declarat deja că cea mai mare parte a averii sale, de 88,5 miliarde de dolari, va ajunge sub formă de donație la fundația patronată de Melinda și Bill Gates.

Copiii săi nu vor moșteni nimic în nume propriu, însă miliardarul va transfera o sumă considerabilă către fundațiile caritabile pe care aceștia le-au fondat.

Citește și: Fosta soție a celui mai bogat om al planetei își va dona jumătate din avere. „Voi continua până când voi avea seiful gol”

Mark Zuckerberg

Fondatorul rețelei Facebook a devenit tată în decembrie 2015. În acea zi, miliardarul și soția lui, Priscilla Chan, au anunțat pe Facebook că vor dona 99% din averea care i-ar fi revenit fiicei lor. Fondatorul Facebook are o avere estimată de Forbes la 69,7 miliarde de dolari.

Larry Page

Co-fondatorul Google a semnat deja pactul Giving Pledge, un document prin care bogații lumii și-au luat angajamentul să salveze omenirea de la foamete. Peste 200 de miliardari ai lumii au semnat propunerea lansată de Bill Gates, care prevede donarea a cel puțin jumătate din avere în timpul vieții sau după moarte.

Larry Page și soția lui au promis să-și doneze mare parte din averea de 51 de miliarde de dolari. Copiii lor, născuți în 2009 și 2011, nu vor primi decât mărunțiș.

Elton John

Starul englez și soțul lui, David Furnish, au doi băieți aduși pe lume de o mamă-surogat. Deși îi iubește foarte mult, Elton John spune că nu vrea să-i răsfețe. „E îngrozitor să le dai copiilor o lingură de argint”, a declarat artistul într-un interviu acordat Daily Mail, aluzie la averea sa de 480 de milioane de dolari.

„Băieții au niște vieți incredibile, nu sunt niște copii normali și nu pretind că sunt. Dar trebuie să ai măcar un simulacru de normalitate, ceva respect pentru bani, ceva respect pentru muncă”, a spus artistul.

Vezi și VIDEO: Salma Hayek, profil de celebritate

Elton John spune că el și soțul lui s-au inspirat de la Warren Buffett și le vor lăsa copiilor strictul necesar și bani care să le permită să-și cumpere o casă și o mașină.

Sting

Cântărețul britanic Sting (68 de ani) a declarat public că cei 6 copii ai săi nu vor moșteni niciun cent, deoarece el și soția lui au de gând să cheltuiască tot ce au. 

„Le-am spus că nu vor rămâne bani deoarece noi îi vom cheltui. Avem multe angajamente. Ceea ce obținem, noi cheltuim și nu a mai rămas mult. Cu siguranță, nu le voi lăsa conturi de economii, care sunt ca niște albatroși în jurul gâtului. Trebuie să muncească. Toți copiii mei știu asta și rareori îmi cer ceva”, a spus artistul pentru Mail on Sunday.

Ashton Kutcher

Actorul american, care are doi copii cu soția lui, actrița Mila Kunis, a declarat recent că nu va pune bani deoparte pentru ei. Ashton Kutcher preferă să le asculte ideile de afaceri pe care le vor avea când vor fi adulți, însă nu le promite tratament special.

„Copiii mei duc deja o viață privilegiată, deși nici nu știu asta”, a dezvăluit actorul conform marketwatch.com. Ashton Kutcher a agonisit nu mai puțin de 200 de milioane de dolari din actorie.

Gordon Ramsey

Celebrul bucătar britanic, care azi deține nu mai puțin de 40 de restaurante pe întreg mapamondul, spune că nu le va lăsa copiilor averea sa. Deși a făcut 62 de milioane de dolari anul trecut doar datorită aparițiilor sale televizate, Gordon Ramsey le va lăsa copiilor săi niște fărâme din averea sa de 143 de milioane de dolari. Motivul?

„Cu siguranță nu va ajunge la ei. Iar asta nu e într-o manieră negativă; e pentru a nu-i răsfăța. Singurul lucru cu care am fost de acord împreună cu Tana (soția lui – n. red.) este ca ei să primească un depozit de 25% din suma necesară pentru un apartament”, a spus Ramsey, citat de The Telegraph.   

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies