Topul celor mai importante tipuri de încălțări pentru femei

Topul celor mai importante tipuri de încălțări pentru femei
Citeste mai mult despre: top, femei, incaltari,
Data: 21 Martie 2019
Tu câte perechi ai din categoria de pe primul loc? Toate femeile, fără dar și poate, iubesc pantofii. Indiferent de stilul fiecăreia, există cel puțin câte un tip de încălțăminte care ne definesc preferințele.

Uneori purtăm chiar și ceva cu care nu suntem obișnuite și ajunge să ne placă atât de mult, încât mai luăm trei sau patru perechi din acel tip de încălțări. Dar care este topul general al tipurilor de încălțăminte pe care orice femeie îl are în garderoba?

Cu toc sau fără, înalte sau scurte, încălțămintea feminină a devenit mai mult decât un simplu articol vestimentar. Este și un accesoriu, un mod de a accentua și mai mult trăsăturile frumoase și, din fericire, acum avem la dispoziție o gamă foarte variată din care putem alege. De la sandale, încălțări sport și până la pantofii cu toc, fiecare reprezintă un stil, se pot purta la diferite ocazii și ne pot schimba ținutele în doar câteva secunde.

Iată un top 5 al celor mai importante tipuri de încălțăminte pe care orice femeie trebuie să le dețină:

5. Încălțările sport

Fie că practicăm un sport, vrem să mergem la o plimbare în parc sau în oraș sau, pur și simplu, nu avem chef să purtăm ceva cu toc sau puțin incomod, încălțările sport sunt comoditatea absolută în ceea ce privește acest articol vestimentar. 

Pot fi purtate la aproape toate outfit-urile casual, la cele sport se potrivesc perfect, însă unele modele se pot purta chiar și la unele tipuri de fuste și rochii. Însă nu pot fi reprezentative pentru vestimentația elegantă.

4. Sandalele

Sandalele pot avea toc sau talpă joasă. Acestea lasă piciorul să respire și sunt purtate la ținutele casual și elegante. Sunt perfecte pentru a rămâne grațioasă pe vremea călduroasă. Se pot purta cu aproape toate tipurile de ținute, excepție făcând cele sport. 

Un mic sfat despre cum să purtăm cât mai bine sandalele cu pantaloni este să ne asigurăm că lungimea pantalonului să nu le acopere într-un mod ciudat, ci ori să le acopere total, ori deloc.

3. Cizmele

Cizmele pot fi purtate în toate sezoanele, depinzând și de materialul din care sunt confecționate, mai ales dacă este sau nu aplicată blană pe interior. La fel ca și în cazul sandalelor, pot fi purtate la aproape toate stilurile de outfit, cu excepția celor sport, la care se adaugă și cele elegante care implică rochii lungi. Acest tip de încălțări sunt purtate pe piciorul gol sau peste dresuri, colanți ori pantaloni, niciodată peste alte obiecte vestimentare. 

2. Botinele

Putem vedea botinele ca pe o variantă mai scurtă a cizmelor. Acestea pot fi confecționate din același tip de materiale și pot avea sau nu toc. Se poartă cu pantaloni, fuste și unele tipuri de rochie, fiind unul din elementele de succes ale stilului casual.

1. Pantofii cu toc

Pantofii cu toc (care niciodată nu sunt suficient de mulți) sunt unul din cele mai reprezentative simboluri feminine. În afară de stilu sport, pantofii cu toc pot fi purtați la orice stil de ținută și sunt învingători la toate tipurile de eveniment, făcându-ne să părem mai elegante, mai subțiri și să ne accentueze trăsăturile.

Ceea ce este interesant la încălțămintea de damă este faptul că, deși putem prefera un anumit tip, putem găsi variante care să ne definească orice stil am avea și chiar dacă nu purtăm de obicei alt tip de încălțări, putem întâlni situații în care trebuie să purtăm și altceva, așa că ajungem să purtăm aproape toate variațiile de încălțăminte.
 

Sursă foto: shutterstock.com
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO