Un italian de 46 de ani a fost ajutat să moară, după ce a depus cerere pentru sinucidere asistată

Un italian de 46 de ani a fost ajutat să moară, după ce a depus cerere pentru sinucidere asistată
Fabio Ridolfi, pe patul de spital, înainte de sedare. FOTO: Corriere della Sera YouTube
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 15 Iunie 2022
Data actualizare: 19 Iunie 2022
Un bărbat de 46 de ani din Italia, care spunea că nu mai are niciun motiv să trăiască, a murit la o clinică din regiunea Marche după ce i s-a aprobat cererea de sinucidere asistată. Fabio Ridolfi a fost sedat, intravenos, până când s-a stins din viață, anunță Asociația „Luca Coscioni”.

Fabio Ridolfi a fost șofer de camion și a rămas imobilizat la pat în urma unui accident de circulație. Vreme de 18 ani nu a putut să se miște și a necesitat îngrijire permanentă, asigurată de familie. 

Bărbatul a încercat ani la rând să convingă medicii să-l ajute să moară și a depus mai multe cereri oficiale pentru ca statul să-i curme suferința. Abia în toamna anului 2021, o comisie de etică a Autorității medicale din regiunea Marche a autorizat procedura de sinucidere asistată, iar principalul argument a fost că afecțiunea bărbatului este irecuperabilă.

Fabio Ridolfi a fost sedat cu o substanță letală, la o clinică din Fossombrone, din regiunea Pesaro. Conform Asociației Luca Coscioni, reprezentanții sistemului medical din Italia i-au oferit două alternative de a muri: sedarea profundă sau întreruperea tratamentului care îl ținea în viață. Bărbatul a ales prima variantă, deși nu a fost ceea ce și-a dorit.

Fabio Ridolfi a murit fără să sufere, după ore de sedare, și nu imediat, cum și-ar fi dorit”, au dezvăluit reprezentanții asociației.

Fratele italianului le-a transmis apropiaților să nu fie triști, fiindcă „este ceea ce el și-a dorit, o eliberare”.

Înainte de începerea procedurilor de sinucidere asistată, bărbatul de 46 de ani a primit un mesaj video de la idolul său din fotbalul italian, Lorenzo Pellegrini, căpitanul echipei AS Roma. Vezi VIDEO mai jos!

Conform asociației din Italia, familia bărbatului a cerut să-i fie respectată intimitatea în aceste zile, când va avea loc înmormântarea.

Fotografii: YouTube/Associazione Luca Coscioni

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!