Prima sinucidere asistată din Italia, aprobată de o comisie de etică. Cine e bărbatul care nu mai vrea să trăiască

Prima sinucidere asistată din Italia, aprobată de o comisie de etică. Cine e bărbatul care nu mai vrea să trăiască
Bărbatul de 43 de ani a rămas imobilizat la pat. FOTO cu titlu de prezentare Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 23 Noiembrie 2021
Data actualizare: 15 Iunie 2022
Un bărbat de 45 de ani, șofer de camion, a primit undă verde de la Comitetul de Etică al Autorității medicale din regiunea Marche pentru a-și încheia socotelile cu viața. Italianul, numit generic Mario, așteaptă aprobarea unui medicament care să-i curme suferința.

„Mario” este primul caz de sinucidere asistată aprobat în Italia, după ce o comisie specială a fost de acord cu solicitarea unui bărbat de 45 de ani. Șofer de camion, Mario a suferit un accident de circulație care l-a mutilat. În urma accidentului, bărbatul a rămas paralizat, în imposibilitatea de a-și folosi cele 4 membre.

Conform La Republica, italianul le-a cerut medicilor de mai multe ori să-i aprobe cererea de sinucidere asistată. Mario a dezvăluit că nu mai are motive să trăiască. Comitetul de Etică al Autorității medicale din regiunea Marche i-a aprobat cererea, însă în acest moment nu se cunoaște medicamentul care va fi folosit pentru sinucidere asistată, nici modul în care va fi folosit.

Comitetul de Etică a constatat că bărbatul se încadrează în condițiile stabilite de Consiliu pentru accesul la sinucidere asistată. Acum, mai rămân de identificat metodele de implementare”, a fost reacția oficială a comisiei, conform ziarului italian. 

Citește șiTatăl lui Avicii, despre moartea fiului său: „N-a fost sinucidere planificată, ci, mai degrabă un accident rutier”

Comisia a luat această decizie după ce a primit asigurări de la medici că boala de care suferă Mario este „ireversibilă”.

Sinucidere asistată vs. eutanasie

Termenul de sinucidere asistată diferă de cel de eutanasie prin metoda de curmare a vieții unei persoane. Sinuciderea asistată constă în a ajuta un pacient aflat pe moarte să se sinucidă, adică să ingereze singur medicamentul letal. Eutanasia înseamnă că pacientul moare printr-o injecție letală care i se face de către un medic.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies