• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Imperiul leilor, 24 octombrie 2023. Cine este Florin Călăuz, profesorul din Baia Mare care prezintă un „aparat minune” pentru mașini

Imperiul leilor, 24 octombrie 2023. Cine este Florin Călăuz, profesorul din Baia Mare care prezintă un „aparat minune” pentru mașini

Florin Călăuz are 62 de ani și este profesor de legislație rutieră în Baia Mare. La Imperiul leilor, el a prezentat un aparat prin care s-ar reduce consumul de combustibil, iar mașinile ar scoate doar oxigen prin țeava de eșapament.

Pentru dezvoltarea afacerii sale, Florin Călăuz a cerut 200.000 de euro în schimbul a 20% din companie. Antreprenorii de la Imperiul leilor au fost impresionați la început de „aparatul minune”, spunând că pare o invenție foarte reușită pentru sfera transporturilor. Cu toate acestea, toți s-au retras de la investiție. Află motivul în materialul video de mai sus. 

Gallery

Povestea lui Florin Călăuz

Florin a reușit să facă motorul care merge cu apă, o invenție pe care și-a montat-o pe mașina personală, un model Dacia Logan. Cu un litru de apă poate parcurge 10.000 de kilometri. Și-a montat pe mașină o instalație pe hidrogen (rezultat în urma hidrolizei apei), iar consumul de carburant i-a scăzut drastic. Mai mult, după ce instalezi acest echipament, consumul de combustibil scade cu 40 – 50% la motoarele cu benzină, motorină și GPL. Cu 1 litru de apă plus hidroxid de sodiu parcurgi cu mașina 10.000 de kilometri. Aparatul face hidroliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea și crescând puterea motorului. Aparatul funcționează pe câteva mașini prototip, inclusiv pe camioane și nu au existat niciun fel de consecințe. Cu o investiție din partea Leilor, Florin își dorește să-și amenajeze un atelier, pentru a face mai multe cercetări și să cumpere utilaje, ca să producă totul în România. Are câteva oferte de asociere și a fost contactat să facă acest business în străinătate, dar el vrea să continue în țară. Această invenție poate fi aplicată și pe centrale termice sau de asemenea, poate fi folosită în medicină, spune el. Chiar în Bulgaria se construiește acum un aparat similar pentru terapia cu apă hidrogenată.  

Florin a urmat studiile facultății de zootehnie, la Cluj, iar apoi a profesat ca inginer în Baia Mare. Acum este profesor de legislație rutiera și conduce o școală de șoferi. A fost director general, dar a vrut să își schimbe profesia și să devină antreprenor. Este căsătorit și are 2 copii. Spune că l-a studiat foarte mult pe Nikola Tesla și astfel a înțeles cum să folosim energia liberă în folosul nostru. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni