Cel mai scump brad din România s-a vândut la licitație cu 180.000 de euro. Unde vor ajunge banii

Cel mai scump brad din România s-a vândut la licitație cu 180.000 de euro. Unde vor ajunge banii
Cătălin Măruță și Omid Ghannadi au fost artizanii celei mai mari surprize la Festivalul Brazilor de Crăciun
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Decembrie 2019
Data actualizare: 13 Decembrie 2019
Licitația anuală organizată de „Salvați Copiii” în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun a fost un succes. Peste 700.000 de euro s-au strâns din vânzarea brazilor de Crăciun creați de importanți designeri din România. Banii vor ajunge la copii.

Cel mai scump brad din România, licitat în cadrul evenimentului caritabil organizat de „Salvați Copiii”, s-a vândut cu 180.000 de euro. Opera arhitectului Omid Ghannadi și a prezentatorului Cătălin Măruță a suscitat cel mai mare interes, deși ea a stat mereu într-o cutie. 

Misterul a fost dezvăluit doar în cadrul licitației, iar surpriza a fost uriașă: în cutie nu se afla niciun brad, ci o tabletă pe care a fost proiectat un filmuleț. Vedeta filmulețului a fost un brad falnic, cu rădăcini, împodobit cu beculețe de sărbătoare.

Vezi în GALERIA FOTO cele mai inspirate creații!

Botezat „Rădăcini”, proiectul lui Măruță și al lui Omid Ghannadi a stabilit un nou record în cadrul evenimentului anual organizat de „Salvați Copiii”.

„Sunt foarte, foarte fericit. Doamne, nu mă așteptam la asta. Este singurul brad care va fi și la anul brad, și peste doi ani brad, și peste 100 de ani va fi un brad. Acesta este un brad pe viață. Și e al tuturor”, a mărturisit după licitația de joi seară Omid Ghannadi, conform stirileprotv.ro.

Ediția din acest an, a 19-a, a strâns 30 de brazi din sticlă, hârtile și material metalic, realizați cu dibăcie de importanți designeri din România. Cinsprezece dintre ei au fost vânduți la licitație în scop caritabil, iar suma colectată depășește 700.000 de euro.

Mai sunt încă 11 brăduți care mai pot fi licitați până la 17 decembrie 2019 pe www.lavacow.com.

Banii vor fi folosiți pentru finanțarea proiectelor derulate de organizația „Salvați Copiii”, care și-a propus să ajute peste 5.000 de copii fără posibilități să meargă la școală.

Vezi și VIDEO: Festivalul Brazilor de Crăciun, la a 19-a ediție
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies