Donald Trump, achitat de Senatul American după acuzațiile de incitare la insurecție

Donald Trump, achitat de Senatul American după acuzațiile de incitare la insurecție
Donald Trump s-a aflat de două ori în pragul demiterii. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Februarie 2021
Data actualizare: 14 Februarie 2021
Fostul președinte american Donald Trump a reacționat imediat după votul senatorilor, care l-a absolvit de vină în cazul evenimentelor sângeroase din 6 ianuarie, de la Capitoliu. Contestatarii lui au fost dezamăgiți de decizia Senatului.

Tentativa de destituire a lui Donald Trump, chiar și după ce acesta și-a încetat mandatul, a eșuat în Senatul American, după ce democrații au obținut prea puține voturi. Doar 43 de senatori au votat pentru destituire, în timp ce 57 s-au pronunțat împotrivă, motiv pentru fostul președinte să reacționeze prin intermediul unei declarații de presă.

Donald Trump a mulțumit echipei sale de avocați și susținătorilor, arătând că lupta pentru a face America măreață din nou abia a început.

Aceasta a fost o altă fază din cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria țării noastre. Niciun președinte nu a mai trecut prin așa ceva și va continua, pentru că oponenții noștri nu-i pot uita pe cei aproape 75 de milioane de oameni, cel mai mare număr pentru un președinte în funcție, care au votat pentru noi doar în urmă cu câteva luni. Mișcarea noastră istorică și patriotică de a face America măreață din nou abia a început”, a declarat Donald Trump.

Nu mai puțin de 5 oameni au murit și câteva sute au fost răniți la 6 ianuarie 2021, după ce mii de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului după discursul din acea zi a președintelui.

Vezi mai multe poze cu incidentele de la Capitoliu în GALERIA FOTO de mai jos!

Reacțiile starurilor care l-au contestat pe Trump

Nume importante de la Hollywood s-au declarat dezamăgite de decizia Senatului și au reacționat pe rețelele sociale.

Mă simt prost acum, din nou, pentru că m-am așteptat că mai mulți dintre ei vor face ceea ce trebuie”, a scris pe Twitter realizatorul TV Jimmy Kimmel.

Un laș și un prost care își merită locul la groapa de gunoi a istoriei, Mitch McConnell își descrie perfect prestația de fost lider al majorității din Senat ca o renunțare rușinoasă la îndatoririle de serviciu”, a scris actorul Mark Ruffalo (foto), criticându-l pe liderul majorității din Senat pentru că a votat împotriva demiterii lui Trump, deși anterior își manifestase dorința ca acesta să fie pedepsit.

Actorul Rob Reiner a reacționat și el pe rețeaua socială: „43 de oameni au decis că cea mai mare încălcare a Constituției de către un președinte în toată istoria națiunii noastre a fost ok”.

De cealaltă parte, actorul Terrence K. Williams a aplaudat decizia senatorilor, pe care o consideră justă: „Președintele meu a fost achitat. Președintele Trump a câștigat din nou. Senatul l-a achitat pentru a doua oară. Nu a greșit cu nimic”, a scris acesta, considerând că tentativa de destituire a venit în contextul în care Trump ar fi fost favorit pentru câștigarea unui nou mandat, la alegerile din 2024.

Alyssa Milano, actriță și producătoare de televiziune, a reacționat pe Twitter: „Este o zi tristă pentru America când doar 7 republicani au patriotismul și integritatea de a condamna un tiran. Atâta vreme cât Senatul nu va face asta, instanțele de judecată ar trebui să o facă”.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Tsuki & Zasami au fost ca la ei acasă în Rogue Company - Facem Level (Gen Session) – episodul 17
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies