Fotograful camuflat de la înmormântarea Prințului Philip. Imaginile care fac înconjurul planetei

Fotograful camuflat de la înmormântarea Prințului Philip. Imaginile care fac înconjurul planetei
Prințul Philip, condus pe ultimul drum. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 20 Aprilie 2021
Data actualizare: 20 Aprilie 2021
Presa a avut acces restricționat la funeraliile Prințului Philip, iar fotografii și cameramanii au avut de muncit pentru a obține cele mai bune cadre. Nu și un anume fotograf britanic, care s-a pitit atât de bine încât a fost la câțiva pași de eveninentul solemn.

Arthur Edwards este un fotograf de 80 de ani care lucrează pentru ziarul The Sun. Datorită calităților sale a fost selectat de Casa Regală Britanică pentru a realiza fotografii oficiale la evenimente publice. De multe ori, acesta i-a însoțit în turnee pe membrii familiei. 

La înmormântarea Prințului Philip, fotograful a beneficiat de un loc în „primul rând”, fiind capabil să surprindă în detaliu ceremonia de la Capela Sf. Gheorghe. 

Eram la nici doi metri de emoția brută a Familiei Regale, în timp ce își lua rămas bun de la Ducele de Edinburgh. Pentru un bărbat care nu voia nicio agitație, spunându-le decendenților săi să se țină de plan, ultima călătorie a ducelui a fost plină de durere. Și am putut vedea durerea familiei de aproape”, s-a confesat fotograful în The Sun.

Pentru asta, s-a pitit în spatele unui stâlp fals, realizat din lemn și carton, postat aproape de porțile Capelei Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor. De la 25-30 de metri distanță, puțini și-ar fi putut da seama că ceva e în neregulă cu acel stâlp (foto jos).

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Ideea i-a aparținut chiar Prințului Philip, care i-a spus fotografului că i-a găsit un loc ideal pentru a surprinde ceremonia organizată în memoria lui.

Ducele, care a planificat fiecare moment al slujbei de înmormântare, mi-a aranjat să mă pot ascunde în interiorul unui stâlp fals, situat în vârful scărilor care duceau la Capela Sf. Gheorghe”, a dezvăluit fotograful. 

Pilonul „invizibil” era prevăzut cu o fantă precum cele pe care le au punctele de observare a păsărilor. Pe acolo a reușit să surpridă de aproape momentul în care siciriul a intrat în catedrală, purtat pe umeri de soldați din Garda de grenadieri a Armatei, dar și momentul în care frații William și Harry au pășit cu emoție în lăcașul de cult.

În timp ce treceau de mine, în drumul lor spre naosul Capelei Sfântul Gheorghe, William și Harry nu s-au uitat deloc unul la celălalt”, a mai spus fotograful.

Regina, fotografiată singură în capelă 

Arthur Edwards este cel care a realizat și fotografia care a circulat intens în mediul online, după înmormântare: Regina Elisabeta a II-a singură, într-o strană a lăcașului de cult, privind fix spre sicriul răposatului ei soț.

Suverana a fost surprinsă singură deoarece măsurile de protecție împotriva Covid-19 i-a obligat pe membrii Familiei Regale să păstreze distanța fizică în capelă.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!