Maratonul Bucureștiului se întoarce în toamnă. Organizare în condiții speciale

Maratonul Bucureștiului se întoarce în toamnă. Organizare în condiții speciale
Bucharest Marathon revine după o pauză de un an. FOTO: Bucharest Running Club
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 22 Mai 2021
Data actualizare: 22 Mai 2021
După un an de pauză, Bucharest Marathon se întoarce în Capitală în perioada 30-31 octombrie 2021. Bucureștiul va găzdui în septembrie și competiția Bucharest Half Marathon, iar condițiile de participare sunt puțin diferite.

Situația actuală a pandemiei de Covid-19 i-a determinat pe organizatorii celor două competiții dedicate amatorilor să dea startul înscrierilor. Semimaratonul Bucureștiului, programat în perioada 4-5 septembrie 2021, și Maratonul Bucureștiului, prevăzut în perioada 30-31 octombrie 2021, vor fi accesibile doar competitorilor vaccinați.

Conform organizatorului, Bucharest Running Club, participanții vaccinați se pot înscrie doar dacă de la rapel și până în ziua startului s-au scurs cel puțin 10 zile. Accesul alergătorilor se va face pe baza adeverinței de vaccinare.

Tot pentru siguranța și sănătatea alergătorilor, numărul participanților a fost limitat la 10.000. „Suntem în permanentă comunicare cu factorii de decizie și autoritățile naționale din domeniul sănătății publice și pe măsură ce la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se va reanaliza numărul optim de alergători ce ar putea participa, respectând toate normele de siguranță sanitară”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen, președintele Bucharest Running Club.  

Înscrierile au început vineri, 21 mai 2021, pe site-ul Running Club. Anul trecut, competiția fizică a fost disponibilă doar alergătorilor profesioniști.

Toate înscrierile efectuate până în acest moment rămân în continuare valabile, alergătorii care au ales acest lucru fiind automat transferați pentru edițiile din acest an. În cazul în care care noile date de desfășurare sunt incompatibile cu planurile personale ale unora dintre alergătorii deja înscriși, aceștia sunt rugați să scrie pe e-mail la [email protected], până la data de 30.06.2021.

Raed Arafat, mesaj pentru alergători la Bucharest Marathon 2021

Șeful Departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat a transmis un mesaj celor care se înscriu la cele două competiții de alergare din Capitală.

Susținem stilul de viață sănătos și activitățile sportive în aer liber, indiferent de vârstă. Un pas important pentru revenirea la viața pe care ne-o dorim cu toții în această direcție îl constituie pregătirea și organizarea acestui tip de evenimente sportive, respectând cele mai înalte standarde de siguranță sanitară. Ne exprimăm totodată speranța că, în următoarea perioadă, situația epidemiologică se va îmbunătăți considerabil, astfel încât evenimentele de acest gen să își reia cursul firesc”, a spus Dr. Raed Arafat.

Cine e Bucharest Running Club

Bucharest Running Club este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile Bucharest Running Club sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. 

Bucharest Running Club a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies