Țările care arată că poți învinge coronavirusul: China și Coreea de Sud au depășit “vârful epidemiei”

Țările care arată că poți învinge coronavirusul: China și Coreea de Sud au depășit vârful epidemiei
Citeste mai mult despre: coronavirus, China, Coreea de Sud, Taiwan,
Autor: Redactia
Data publicarii: 12 Martie 2020
Data actualizare: 12 Martie 2020
În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că epidemia de coronavirus a trecut la stadiul de pandemie, iar țari din întreagă lume iau măsuri disperate pentru limitarea răspândirii Covid-19, există state care ne dau speranță că se poate! China și Coreea de Sud au anunțat că au depășit “vârful” epidemiei de coronavirus, iar cazurile sunt în scădere. 

Vestea bună este că la chinezi s-a înregistrat cel mai mic număr de cazuri de când a pornit epidemia

Potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate din China, 15 noi infecţii cu coronavirus şi 11 decese au fost înregistrate ziua anterioară. Opt dintre cazurile noi şi zece dintre decese au fost înregistrate în provincia Hubei, unde a apărut boala COVID-19, cauzată de virusul SARS-CoV-2, în luna decembrie.

Potrivit informaţiilor publicate joi dimineaţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în China au fost înregistrate 80.980 de cazuri şi 3.173 de decese.

Vezi si: China, victorie împotriva coronavirusului! Care este situația actuală în țara cu peste 80.000 de oameni infectați

Coreea de Sud -  cel mai mic număr de infecţii zilnice cu noul coronavirus din ultimele două săptămâni

Astfel, oficialii au anunțat  114 noi cazuri şi şase decese suplimentare. Bilanţul total a ajuns în Coreea de Sud la 7.869 de cazuri confirmate şi 66 de decese.

Cum au reușit coreenii să tina coronavirus sub control: cheia succesului -  testarea timpurie


Într-un interviu acordat postului CNN, Ministrul Sănătății din Coreea de Sud, Park Neunghoo, a spus că una dintre cele mai bune măsuri luate în țara sa a fost testarea timpurie a suspecților. 

Coreea de Sud are abilitatea de a face circa 15.000 de teste de coronavirus pe zi, iar până acum a făcut aproape 200.000, toate gratuit. Autoritățile din orașul Goyang au făcut chiar și niste cabine de tipul drive-thru pentru teste coronavirus.

“Este extrem de important să detectezi pacienții la începutul infecției. Lecția pe care am învățat-o cu acest virus este că e extrem de contagios  -  odată ce a început, se răspândește rapid, în arii vaste”, a spus oficialul coreean.

“Creșterea capacității de testare este extrem de importantă pentru că așa poți detecta din timp purtătorii de virus și astfel poți stopa răspândirea”, a mai spus Park Neunghoo.

Park a mai specificat că autoritățile au creat spații care să găzduiască pacienții cu simptome mai ușoare. Acesta a spus că doar 10% din cazuri au avut nevoie de spitalizare.

Pe lângă Coreea de Sud, o altă țară care este lăudată pentru felul în care a abordat problema coronavirusului este Taiwan. Deși milioane de chinezi călătoresc în Taiwan, această țară are doar 49 de cazuri și un singur deces.

Citeste si: Măsuri de carantină fară precedent la italieni: "Întreaga Italie este închisă acum"

De la izbucnirea epidemiei, au fost înregistrate la nivel mondial 124.519 cazuri confirmate şi 4.607 decese în 118 ţări şi teritorii, conform informaţiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii actualizate joi dimineaţa.

VEZI VIDEO: Coronavirus: de la mit, la realitate
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies