Alexandra Dinu vorbește despre „aventura frumoasă” care a adus-o înapoi în țară, la Românii au talent

Alexandra Dinu vorbește despre aventura frumoasă care a adus-o înapoi în țară, la Românii au talent
Alexandra Dinu, noul jurat al emisiunii „Românii au talent”. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Noiembrie 2020
Data actualizare: 19 Decembrie 2020
Alexandra Dinu s-a întors în România, locul unde și-a lăsat inimia și unde o găsește mereu. Noul jurat al emisiunii Românii au talent vorbește deschis despre ascensiunea ei în lumea filmului, în Italia și peste Ocean, dar și despre spectacolul talentului românesc.

O aventură frumoasă”. Așa descrie, pe scurt, Alexandra Dinu traseul ei profesional, început în România la 17 ani cu un film de Radu Muntean și continuat în SUA alături de Adrien Brody, Pierce Brosnan și Nicolas Cage. De mică a vrut să fie actriță, fiindcă i se părea mai fascinantă viața din eranul televizorului decât realiatatea.  

Peste ani de zile aveam să îmbrățișez această meserie, iar în fiecare rol interpretat până acum am pus o mică parte din sufletul meu. Cea mai amplă experiență cinematografică am trăit-o în Italia, însă am avut și șansa de a trăi visul american. Am locuit 5 ani în Los Angeles”, dezvăluie Alexandra Dinu într-un interviu acordat PROTV.RO.

Cum ai luat decizia de a te muta în Statele Unite?

„Ca orice persoană care îmbrățișează această pasiune a actoriei, Hollywood-ul este visul suprem.  În 2013, după un rol de succes în miniseria Rosso San Valentino, care avea în medie 6 milioane de telespectatori pe episod, am primit o propunere de la un producător din Statele Unite de a da o probă pentru filmul Final Score cu Pierce Brosnan și Dave Bautista. 

Am descoperit astfel o lume nouă; copilul meu s-a îndrăgostit efectiv de Los Angeles (cunoștea orașul din jocurile electronice) și visa să joace baschet în America… Mario a început repede să învețe engleză și am considerat atunci că este o experiență bună de trăit, atât pentru mine, cât și pentru el. 

S-a născut astfel o nouă aventură pentru noi… Știam că e o industrie complet diferită față de Europa și mi-am dorit foarte mult să o descopăr. Cel mai probabil voi relata toată această experiență într-o carte biografică.

Ulterior au venit rolurile din Bullet Head, alături de Adrien Brody, Antonio Banderas și John Malkowich, dar și cel din 211 alături Nicolas Cage.” 

FOTO: Profimediaimages.ro

Cum a fost experiența de a filma alături de Adrien Brody și Antonio Banderas? Ce a însemnat pentru cariera ta colaborarea cu acești actori?

„Rolul din Bullet Head a fost unul secundar, însă nu am putut refuza să fac parte dintr-o astfel de distribuție, mai ales că am fost singura femeie din peliculă. Să-l cunosc și să am șansa de a lucra cu Adrien Brody a fost o întâmplare ce a ținut de noroc. Am învățat foarte multe de la el. Înainte de a fi actor, el este un OM. Cu bun simț, umil, cu un caracter frumos și un suflet de artist.

Cele mai importante lucruri învățate de la el și de la alții ca el? Indiferent de cât de mare ajungi în viață trebuie să-ți păstrezi modestia, simțul rațiunii și să rămâi cu picioarele pe pământ. O spune și Papa Francesco: Pentru a fi mare trebuie înainte de toate să știi să fii mic. Smerenia este baza măreției adevărate.”

Am rămas în relații de prietenie cu Adrien. I-am propus să vină în România pentru premiera peliculei Bullet Head, în decembrie 2017, și a făcut acest lucru fără ezitări.”


Toate reducerile de Black Friday 2020 sunt AICI. Nu pierde promoțiile!
 

Cum a fost pentru tine această perioadă de pandemie?

„Pandemia este o perioadă de criză, care generează foarte mult stres în societate, însă în astfel de momente este esențial să cauți și părțile pozitive ale lucrurilor. A fost o perioadă de introspecție. Am avut ocazia să evaluez și să reevaluez diferite aspecte ale vieții mele. Am văzut foarte multe filme, am citit, am vorbit cu foarte mulți prieteni. Am învățat să ne întoarcem și să apreciem lucrurile simple. 

Am avut timp să stau acasă, să gătesc, să încerc noi rețete. Am avut mai mult timp să am grijă de mine, singură. În asemenea context, realizezi cât de simplă este de fapt viața, iar noi suntem maeștri în a complica și a crea drame din nimicuri.”

Cum a fost întoarcerea la televiziune, prima ta dragoste?

„M-am bucurat să revin după mult timp acasă, în calitate de jurat al celui mai mare show de entertainment, Românii au talent, și să lucrez cu oameni talentați și profesioniști, pentru care am toată admirația și de la care am lucruri de învățat. Am fost plăcut surprinsă de primirea călduroasă. Sper că am reușit să țin pasul cu colegii mei, ei fiind deja veterani ai show-ului. M-am bucurat de disponibilitate și de sprijin din partea fiecăruia. 

Este mult mai greu decât se poate vedea pe sticlă, este o armată de oameni care nu se vede la televizor și care depune maxim de efort și de creativitate pentru realizarea produsului final. Țin să le mulțumesc și lor pentru tot sprijinul oferit. 

Primii pași în televiziune i-am făcut însă în 1999, când m-am dus singură la un casting și am fost aleasă din 300 de persoane, împreună cu alți tineri, să facem o emisiune pentru TVR2. Se numea Trupa DP2. Eram cu toții tineri, fără experiență, și am învățat totul din mers. Emisiunea era în direct, 4 ore pe zi, și aveam tot felul de invitați interesanți. În perioada respectivă am cunoscut tot ce însemna showbiz în România în acel moment. 

Ulterior, am prezentat o emisiune la TVR1 cu Horia Brenciu și apoi am primit oferta de a prezența emisiunea ProMotor la PRO TV. Nu a durat mult, pentru că am ales să plec din România, urmându-mi familia pe care tocmai o intemeiasem.” 

Ai cunoscut mulți oameni talentați în meseria ta? Crezi că asta te va ajuta să descoperi talente remarcabile în cadrul emisiunii Românii au talent?

„Da, am cunoscut mulți oameni talentați, mai ales din lumea filmului. Orice lucru trăit, orice persoană întâlnită îți îmbogățește experiența de viață. Până la urmă, în cadrul show-ului, sunt și eu tot un spectator, care se emoționează, admiră, trăiește ceea ce vede și ceea ce aude…”  

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies