• PRO TV
  • Ce relație au avut Regina Elisabeta a II-a și Prințesa Diana. Monarhul a sfătuit-o să divorțeze!

Ce relație au avut Regina Elisabeta a II-a și Prințesa Diana. Monarhul a sfătuit-o să divorțeze!

Ce relație au avut Regina Elisabeta a II-a și Prințesa Diana. Monarhul a sfătuit-o să divorțeze!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022, la 96 de ani, după 70 de ani de domnie. Aceasta, în trecut, a fost de mai multe ori în atenția presei, cel mai controversat subiect fiind cel cu Prințesa Diana, fosta soție a actualului Rege Charles.

Una dintre cele mai controversate povești din istoria Marii Britanii a fost cea referitoare la Prințesa Diana și Regina Elisabeta a II-a! Prințesa Diana a fost soția actualului Rege, Charles, și mama celor doi prinți: William și Harry. Relația dintre cele două a pornit într-un mod oficial, formal. La începutul căsniciei Prințesei D. cu fiul cel mare Elisabetei, monarhul avea foarte multă încredere în nora sa, aceasta fiind adesea reprezentanta Familiei Regale. 

Deși au pornit în relația soacră-noră cu dreptul, pe parcurs lucrurile s-au înrăutățit. Punctul culiminant a fost reprezentat de acea perioadă în care Lady D. și Regele Charles aveau probleme grave în căsnicie. 

După ce și-a dat seama ce se întâmplă cu căsnicia Dianei și a lui Charles, Regina Elisabeta a II-a i-a trimis o scrisoare acesteia. Regina o sfătuia pe Lady Di să divorțeze. Înainte de a face asta, suverana s-a sfătuit cu premierul țării, cu Arhiepiscopul de Canterburry și chiar cu fiul ei, Charles. Cu toții au fost de acord că cea mai bună soluție pentru mariajul celor doi este divorțul, deși Prințesa nu a spus nimic în sensul acesta. Ulterior, ea s-a supărat, considerând lipsă de respect din partea Majestății Sale.

Diana a murit în 1997, pe 31 august, într-un accident de mașină care a avut loc la Paris.

'În vremuri bune şi rele, Diana nu şi-ar fi pierdut capacitatea de a zâmbi şi de a râde. Si nici de a-i inspira pe ceilalţi cu căldura şi bunătatea ei. Am admirat-o şi am respectat-o pentru energia şi responsabilitatea faţă de alţii şi, mai ales, pentru devotamentul faţă de cei doi băieţi ai ei”, avea să transmită regina în discursul ei către naţiune, după moartea tragică a nurorii sale, pe 31 august 1997

VEZI ȘI: Cele mai tari idei de vacanță


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni